Advies EHBO Onderweg

Algemeen advies Onderweg

Als u veel reist of onderweg bent met bijvoorbeeld de auto, caravan of vrachtwagen adviseren wij de Verbanddoos Auto. In een aantal landen is hebben van een verbanddoos in de auto zelfs verplicht. Onderin deze pagina leest u meer over deze verplichting en vindt u adviespagina’s voor uw situatie.

Komt u er nog steeds niet helemaal uit, of wilt u specifiek advies? Neemt u dan gerust contact met ons op via klantenservice@ehbo-koffer.be of vul binnen 1 minuut onze handige Keuzehulp in.

  Aanbieding!
  Veilig op reis pakket

  Veilig op reis pakket

  Dit Veilig op reis pakket bevat een Verbanddoos Auto, Veiligheidshesje, Zaklamp en SafetyPen. Speciaal voor in de auto. Nu in de aanbieding van € 50,- voor € 32,36.

  39,16
  60,50
  incl. 21% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Denkt u onderweg ook aan deze producten?

Verbanddoos in de auto verplicht?

In Nederland is het voor automobilisten niet verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben. Op de weg gebeuren echter de meeste ongelukken, zorg er hierom voor dat u altijd goed voorbereid op reis gaat. Denk, naast een compacte verbanddoos, ook aan een safety pen (om een autoruit in te slaan en gordel door te snijden), tekenpincet, anti-insectenmiddel en extra pleisters.

In de volgende landen is het bezitten van een verbanddoos in de auto echter wel verplicht:  België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Turkije, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Rusland, Servië en Montenegro, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Macedonië, Wit-Rusland.

Daarnaast is het in een aantal landen ook verplicht om veiligheidshesjes in de auto te hebben (Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Kroatië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Tsjechië).

Tot slot moet u in België, Griekenland, Polen, en Turkije ook een brandblusser in uw auto hebben.

Advies voor onderweg

Om u goed te kunnen helpen en een passend advies te kunnen geven over uw specifieke situatie, hebben wij een aantal adviespagina’s geschreven.

Let op: sommige onderwerpen worden dubbel behandeld. Mocht u er niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op via klantenservice@ehbo-koffer.be.

EHBO-kit wandelen
EHBO-koffer op kamp
EHBO-koffer reis
EHBO-koffer tent
Verbanddoos voor vakantie
Verbanddoos voor onderweg

Bent u werkzaam op een school? Bekijk eens Advies EHBO Scholen. Of  wilt u zich laten adviseren over de juiste EHBO-koffer voor sportverenigingen? Bekijk dan Advies EHBO Sport.


✅  Wilt u een offerte aanvragen? Dit kan alleen voor EHBO-koffers. Vul hiervoor het formulier hieronder in en geef zo goed mogelijk aan wat u in de offerte wilt zien. Voor lagere aantallen koffers (< 5) geldt echter over het algemeen geen aangepaste prijs.

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Onderwerp

  Welke producten wilt u in uw offerte?  Black Friday korting!

  T/m maandag 20% korting op ons gehele assortiment!

  Gebruik kortingscode black-friday-ehbo