In elke auto zou een EHBO-koffer achterbak moeten liggen. Wist u dat het in België zelfs verplicht is om een EHBO-kit in de auto te hebben? Om direct eerste hulp te kunnen verlenen adviseren wij u om altijd een EHBO-koffer voor de achterbak mee te nemen op reis.

Voor onderweg met de auto adviseren wij onze compacte en complete Verbanddoos Auto

Deze artikelen raden wij aan als aanvulling op de verbanddoos voor in de achterbak van de auto:

 

 

Wij geven u hier een advies, maar wellicht is er behoefte aan meer artikelen. U dient zelf in te schatten welke artikelen er in uw situatie nodig kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn oogspoeling, brandwonden kompressen, extra pleisters of bijvoorbeeld coldpacks.


Verplichting verbanddoos auto en veiligheidsnorm

Onze Verbandkit Auto voldoet aan de Europese richtlijnen (veiligheidsnorm DIN 13164) die stellen dat het verplicht is om een verbandtrommel in de auto te hebben. Naast België, zijn dit de andere landen die deze verplichting hebben: Bulgarije, Estland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Turkije, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Rusland, Servië en Montenegro, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Macedonië, en Wit-Rusland.

Inhoud EHBO-koffer Achterbak

Afmetingen: 26 x 17 x 6 cm

Onze Verbanddoos Auto is geschikt voor de achterbak van uw auto en bevat alle EHBO-materialen die verplicht zijn en voldoet aan de Europese richtlijnen (veiligheidsnorm DIN 13164). Hij is ondanks zijn formaat zeer compleet en bevat de volgende verbandmiddelen:

Algemene EHBO-artikelen

1 x Allesknipper 18 cm
2 x Driekante doek (mitella)
2 x Gepoederde vinyl handschoenen (per paar)
1 x Pleisterstrip 6 cm x 10 cm (8 stuks)
2 x Pleisterstrip 1,9 cm x 7,2 cm
4 x Pleisterstrip 2,5 cm x 7,2 cm
1 x Reddingsdeken goud/zilver
1 x Rol hechtpleister 2,5 cm x 5 m
2 x Vingertoppleister
2 x Vingerpleister 2 cm x 12 cm
2 x Vochtige doekjes

Algemene verbandartikelen

1 x Snelverband 6 cm x 8 cm gerold (nr. 1)
2 x Snelverband 8 cm x 10 cm gerold (nr. 2)
1 x Snelverband 10 cm x 12 cm gerold (nr. 3)
2 x Elastisch hydrofiele zwachtel 6 cm x 4 m
3 x Elastisch hydrofiele zwachtel 8 cm x 4 m
6 x Niet verklevend wondkompres 10 cm x 10 cm
1 x Verbanddoek 60 cm x 80 cm
1 x Verbanddoek 40 cm x 60 cm

Met de EHBO-koffer achterbak bent u overal op voorbereid

Als u regelmatig op pad gaat en/of grotere groepen begeleidt dan kunt u natuurlijk kiezen voor onze zeer complete EHBO-koffer A of kleinere (geschikt tot 25 personen) EHBO-koffer B. Voor is de auto wilt u waarschijnlijk liever een compacte verbanddoos voor in de achterbak. Deze neemt niet veel ruimte in en draagt toch in belangrijke mate bij aan de veiligheid van bestuurder en passagiers.

EHBO koffer achterbak

EHBO koffer achterbak kopen

Niet alleen adviseren wij u graag over de voor u geschikte EHBO-koffer of verbandtrommel; op onze website vindt u bovendien allerlei nuttige informatie en tips op het gebied van eerste hulp bij ongelukken. Neem eens rustig een kijkje op de verschillende afdelingen van EHBO-koffer.be.

Ik ga op reis en ik neem mee? Een EHBO-koffer voor in uw tent? Of gaat u varen en bent u misschien geïnteresseerd in onze EHBO-koffer voor de boot.