Als u een fietstocht maakt, is het belangrijk om een EHBO-koffer Fiets met de juiste EHBO-artikelen bij u te hebben. Wij hebben uitgezocht welke producten in het bijzonder voor fietsers van pas komen. Heeft u vragen? Mail dan naar klantenservice@ehbo-koffer.be.

Het advies op deze pagina geldt ook voor de volgende situaties:

  • Fietstochten
  • Wielrennen

 

Onze Wandel- en fietsset is speciaal ontworpen voor fietsers. Hij bevat alle items die u tijdens een fietstocht nodig kunt hebben.
Als u regelmatig fietst, op fietsvakantie gaat of een avontuurlijke fietstocht in het buitenland gaat maken, bevelen wij de volgende EHBO-artikelen aan: 

Inhoud verbanddoos fiets

De EHBO-set die wij u adviseren hebben biedt voldoende artikelen waarmee u wonden kunt verzorgen na een valpartij met de fiets. Ook heeft u misschien een tekenpincet nodig of pleisters met verschillende groottes om een wond te bedekken. Er zitten ook blarenpleisters in het setje.

Afmetingen: 13 cm x 12,5 cm x 5 cm

Algemene EHBO-artikelen

1 x Verbandschaar
1 x Pincet
1 x Paar vinyl handschoenen
1 x Reddingsdeken
2 x Alcoholdoekje
1 x Blarenprikkers (10 stuks)
1 x Plastic tekenpincet

Algemene verbandsartikelen

1 x Compeed blarenpleisters (5 stuks)
1 x Wondpleister assortiment 3 maten (15 stuks)
1 x Snelverband gerond 6 cm x 8 cm
1 x Mitella
1 x Elastisch windsel 8 cm x 4 m
2 x Gaaskompres steriel 5 cm x 5 cm
1 x Rol hechtpleister 1,25 cm x 5 m

Heeft u nog vragen of wilt u een advies speciaal toegespitst op uw situatie? Mail dan naar klantenservice@ehbo-koffer.be of bel met +31 (0)33-303 0860.


EHBO tijdens fietssituaties 

Tijdens fietsvakanties zijn ook snelverband, windsels en steriele gaaskompressen handig om bij u te hebben, zodat u een verwonding schoon kunt maken en bedekken. Ook pleisterstrips voor kleine wondjes zijn onmisbaar. Bij fietstochten in een natuurgebied is het ook vaak aan te raden om een anti-insect spray of een tekentang mee te nemen. 

Complete Verbanddoos Fiets die alles biedt wat u nodig heeft 

Of u nu alleen fietst, met uw gezin of met een groep, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op verwondingen en ongelukjes. Met een verbanddoos speciaal voor fietsers kunt u adequaat eerste hulp verlenen als iemand is gevallen of andere hulp nodig heeft. 

Fietst u in de stad, in de natuur of op onbekende routes? Met een goed gevulde verbanddoos en ons advies bent u optimaal voorbereid. Bedenk zelf ook welke situaties zouden kunnen voorkomen tijdens uw fietstocht, zodat u uw EHBO-uitrusting hierop kunt aanpassen. 

Uw EHBO-kit Fiets op tijd controleren 

Wij raden u aan om minstens één keer per half jaar de EHBO-kit die u op de fiets gebruikt na te kijken, zodat u de ontbrekende producten op tijd kunt nabestellen. 

Heeft u een bedrijf? Bekijk ook Bedrijfs EHBO-koffer. Ook voor de Bouw hebben we een speciale EHBO-koffer Bouw in het assortiment.