Als u op zoek bent naar een EHBO-koffer voor een Overheidsinstantie, dan kunt u bij ons terecht voor een passend advies, zodat u aan alle richtlijnen op het gebied van bedrijfsveiligheid voldoet. 

Het advies op deze pagina geldt onder andere voor de volgende Overheidsinstanties:

 • Provincies
 • Gemeenten
 • Regionale samenwerkingsorganen
 • Overheid
 • Brandweer
 • Politie
 • Ministerie
 • Rijksoverheid


Voor Overheidsinstanties raden wij onze EHBO-koffer A aan. Deze bevat de meestvoorkomende EHBO-artikelen voor uw situatie.

  Aanbieding!
  EHBO-koffer A

  EHBO-koffer A

  Deze zeer uitgebreide EHBO-koffer A is de meest verkochte EHBO-koffer.
  Hij is geschikt voor de meeste bedrijven, scholen en verenigingen.
  Vanaf 25 personen
  . Afmetingen: 44,5 x 32 x 15 cm

   63,12
   71,95
  incl. 6% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen


Deze extra EHBO-producten raden wij aan voor Overheidsinstanties:

 

Wij geven u hier een advies, maar wellicht is er behoefte aan meer artikelen. U dient zelf in te schatten welke artikelen er in uw situatie nodig kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn oogspoeling, brandwonden kompressen, extra horeca-pleisters of bijvoorbeeld coldpacks.

Hoeveel EHBO-koffers heeft uw Overheidsinstelling nodig?

Elke gebouw is op te delen in ‘units’. Een unit is een aparte ruimte/afdeling en elke unit heeft een eigen EHBO-koffer nodig. Stel dat uw Overheidsinstantie een kantoor is met 1 verdieping, een kantine en een keuken, dan moet er op alle drie de plekken een EHBO-koffer aanwezig zijn.

EHBO-regels

 • 1 koffer per unit – Per unit (aparte ruimtes, gebouwen of verdiepingen) wordt 1 EHBO-koffer geadviseerd.
 • Bereikbaarheid –  Koffers moeten binnen een unit binnen 30 seconden te bereiken zijn en op ooghoogte hangen.
 • Controle – Controleer de koffer elk half jaar. Na gebruik moet deze zo snel mogelijk weer aangevuld worden.  

Waarom bij EHBO-koffer.be bestellen?

 • Altijd het juiste advies voor elke branche
 • Voor deze verbanddoos geldt een gratis levering
 • Voor 15:00 uur besteld, morgen bezorgd
 • Overheidsinstanties kunnen achteraf betalen per factuur
 • Snelle reactietijd klantenservice 

 

Heeft u nog vragen of wilt u een advies speciaal toegespitst op uw organisatie? Mail dan naar klantenservice@ehbo-koffer.be of bel met +31 (0)33-303 0860.


EHBO-koffer voor Overheidsinstantie verplicht?

Volgens de bepalingen van de Arbowet is het voor werkgevers verplicht om een EHBO-koffer te hebben. Dit geldt dus ook voor een overheidsinstantie. Uw EHBO-uitrusting moet bovendien inspelen op de brancherisico’s die aanwezig zijn bij een overheidsorganisatie. De risico’s waar het om gaat zijn terug te vinden in een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie)

Inhoud Verbanddoos Overheidsinstantie

De inhoud van onze EHBO-koffer Overheidsinstantie bevat precies de EHBO-artikelen en verbandmiddelen die u nodig zult hebben binnen uw organisatie. Met deze voorziening en het advies op onze site zijn keuringen of controles geen enkel probleem. Het is altijd verstandig om zelf ook te bekijken welke situaties op uw kantoor kunnen voorkomen en te zorgen voor een extra aanvulling van uw verbandtrommel. 

Calamiteiten of ongelukjes bij een Overheidsinstelling 

Bij een overheidsinstelling heeft u te maken met het personeel en de bezoekers van uw kantoor. Met de producten uit de verplichte inhoud van de EHBO-koffer Overheidsinstantie kunt u meteen verwondingen en kneuzingen behandelen. Hiervoor zijn onder meer voldoende pleisterstrips, gaaskompressen, snelverbanden en zwachtels aanwezig. Als het nodig is om een slachtoffer te reanimeren, dan kunt u gebruik maken van het meegeleverde beademingsmasker. 

Controleren Verbanddoos Overheidsinstantie

Wij raden u aan om minstens één keer per jaar uw EHBO-koffer te checken om te kijken welke producten u mist. De ontbrekende verbandmiddelen of andere producten bestelt u bij ons snel na. 

Wij hebben een checklist die behulpzaam is bij de controle van uw verbanddoos. Een andere optie is om de controle te laten uitvoeren door een van onze controleurs.

Heeft u een huisdier? Of zoekt u een EHBO-koffer voor op school?