EHBO-cursus

In Nederland vinden er ongeveer 7,6 miljoen ongevallen per jaar plaats. Dit is o.a. in het verkeer, op de werkvloer, in een winkel en zelfs bij u thuis. Met de juiste EHBO-kennis en handelingen kunt u bij een ongeval slachtoffers helpen, erger letsel voorkomen en levens redden.

Een EHBO-cursus volgen

In heel Nederland worden diverse EHBO-cursussen aangeboden. U kunt bijvoorbeeld een volledige EHBO-cursus volgen, maar ook een snelcursus. Daarnaast worden er ook cursussen aangeboden die gericht zijn op baby’s en kinderen en op EHBO in sport. Wilt u een cursus volgen? Bekijk hier alle EHBO-verenigingen.

EHBO-cursus

Is een EHBO-diploma verplicht?

In Nederland is elk bedrijf verplicht om een EHBO-koffer op de werkvloer te hebben. Het is hierbij niet verplicht om daadwerkelijk een EHBO-diploma te hebben. Maar voor de juiste hulpverlening op het werk en daarbuiten is het essentieel om EHBO-kennis te hebben. Een EHBO-diploma is dus niet verplicht, maar het is wel belangrijk dat u weet hoe u in een noodsituatie het beste kunt handelen.

Wat kunt u bij een EHBO-cursus verwachten?

In een basis EHBO-cursus leert u een slachtoffer in veiligheid te brengen, leert u hoe u het beste een situatie kunt beoordelen en u leert EHBO te verlenen bij o.a. bewusteloosheid, bloeding en verslikking. In een uitgebreide EHBO-cursus leert u ook reanimeren en hoe u een AED moet gebruiken. Hier vindt u meer informatie over de exacte leerdoelen.

EHBO-diploma halen

Elke EHBO-cursus wordt afgesloten met een examen. Bij het examen wordt u beoordeeld op uw EHBO-kennis en vaardigheden. Wanneer u voor het examen slaagt, krijgt u een EHBO-diploma en een EHBO-pasje. Dit pasje kunt u te allen tijde met u meedragen. Een EHBO-diploma is twee jaar geldig. Na twee jaar dient u opnieuw een EHBO-cursus te volgen, ook wel herhalingscursus EHBO genoemd.

–> Op EHBO-koffer.nl kunt u ook opleiders vinden voor bijv. een reanimatie cursus, BHV cursus of AED cursus.

–> Ga direct naar het overzicht van alle aangesloten EHBO-verenigingen voor uw cursus.

Wat klanten over EHBO-koffer.nl zeggen:

Margriet van Dijk

snelle levering voor een goede volledige EHBO koffer met daarbij ook een nuttige ring met info hoe te handelen in EHBO situaties.

Michael Numan

Prima info op de site. Bestelling was de volgende dag al binnen en netjes verpakt. Inhoud EHBO tas is volledig en materiaal dat voorlopig nog 4 jaar aan de houdbaarheid voldoet. Zeer tevreden over de service EHBO-koffer.nl is zeker aan te raden.