EHBO-cursus bij kinderen

Bij EHBO koffer.nl zoekt u eenvoudig online een goede EHBO cursus bij kinderen. Vind een van de aangesloten EHBO-verenigingen waar u uw cursus kunt doen.

EHBO cursus bij kinderen

Jaarlijks overlijden maar liefst 50 kinderen ten gevolge van een privé-ongeval. Kinderen leren door verkennen en grenzen verleggen. Daarbij maken ze inschattingsfouten. Als volwassene kunt u niet alle ongelukken voorkomen, maar u kunt wel zorgen dat u op vitale momenten een kind EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken) kunt geven. Per jaar moeten bijna 150.000 kinderen naar de spoedeisende hulp (SEH).

Waarom EHBO bij kinderen?

‘Niet zelf met slachtoffers rommelen’, roept men vaak. Maar wist u dat een heet-water-brandwond doorbrandt in alle huidlagen? Echter u bent een doener. U behandelt de brandwond meteen met ijskoud water en verbindt de wond met watten en steriel gaas. Beide zijn uit den boze!

EHBO-cursus bij kinderen

Deze behandelmethoden doen de wond meer kwaad dan goed. Dit leert u allemaal op een EHBO-cursus. Met een diploma EHBO bij kinderen, biedt u steun aan een kind met letsel. Door zorg te bieden kunt u verslechtering van de toestand voorkomen of het letsel behandelen tot hulpverleners komen of u kunt misschien een kinderleven redden.

Meest voorkomende ongevallen bij kinderen

Iedere leeftijdsgroep kent zijn eigen specifieke gevaren, maar in alle leeftijdsgroepen staan valongelukken boven aan de lijst van privé-ongevallen. Bij kinderen tot ongeveer 6 jaar staat vallen van de trap en van speeltoestellen met stip op de eerste plaats. Letsel aan hoofd, armen, vingers en pols komen daarbij het meest voor.

Bij deze valpartijen kunt u denken aan schaafwonden, wonden, kneuzingen, verstuikingen, ontwrichtingen of botbreuken. Na valpartijen zijn verbrandingen de meestvoorkomende letsels. Bij brandwonden denkt u misschien aan wonden ontstaan door open vuur, maar vaker krijgt een kind hete vloeistof over zich heen.

Na deze ongevallen zijn verslikken, verstikken, vergiftiging, bewusteloosheid, verdrinking en stuipen de meest voorkomende kinderletsels.

Kenmerken EHBO cursus bij kinderen

Deze cursus EHBO is geschikt voor iedere volwassene. Van verzorgers, oma’s, personeel kinderdagverblijven tot leerkrachten. Iedereen leert letsel te verzorgen zoals het stelpen van een bloedneus of het verwijderen van een teek. Meer complexe wonden hebben andere zorg nodig, vaak met EHBO materialen.

Het behandelen met een steriel gaaskompres of met een hydrofiel zwachtel uit de EHBO-koffer, wordt u vakkundig aangeleerd. De EHBO-opleider leert u o.a. het behandelen van brandwonden, herkennen van botbreuken en wat te doen bij verslikkingen en vergiftigingen.

Waar EHBO cursus bij kinderen volgen?

U kunt uw EHBO diploma halen bij opleiders die een profielpagina hebben op EHBO-koffer.nl of bij een van de EHBO-verenigingen in uw omgeving. Medische inzichten en technieken veranderen. Wilt u uw EHBO-kennis opfrissen, dan kunt u ook andere cursussen doen, bijvoorbeeld een herhalingscursus EHBO of een herhalingscursus reanimatie.

Wilt u ook op uw werk EHBO kunnen verlenen? Dan bestaan er goede opleidingsplekken voor BHV (bedrijfshulpverlener) waarbij u uw BHV cursus kunt doen. Natuurlijk hoopt iedereen dat het nooit nodig is EHBO te verlenen, maar als het nodig is dan kunt u maar beter goed voorbereid zijn.