Verplichting EHBO-koffers in Nederland

In september 2016 heeft het Oranje Kruis nieuwe richtlijnen voor verbandmiddelen ingevoerd. Hier vind u meer informatie over de Verplichting EHBO-koffers in Nederland.

–> Welke EHBO-koffer heeft u nodig? –> Doe in 1 minuut onze EHBO-Keuzehulp!

Verplichting EHBO-koffers in Nederland

Wat houden deze nieuwe richtlijnen voor verbandkoffers nu eigenlijk precies in? Om de goedkeuring van het Oranje Kruis te krijgen, moeten alle nieuwe EHBO-koffers worden geproduceerd volgens de in september 2016 opgestelde regels. Door het aanscherpen van de kwaliteitseisen krijgen de EHBO-koffers die volgens de oude regels zijn gemaakt geen goedkeuring meer van het Oranje Kruis.

Een goedkeuring is echter niet verplicht! De verplichting voor u als werkgever is om een goede EHBO-uitrusting te bieden. De inhoud kunt u in zekere mate zelf bepalen.

Verplichting EHBO-koffer

Gebruiksvriendelijke EHBO-koffers

Volgens het Oranje Kruis moeten alle EHBO-verbandkoffers samengesteld zijn op basis van kwaliteit, doeltreffendheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Zo kunnen ook personen die geen specifieke kennis van EHBO hebben de verbandkoffer gebruiken voor de verzorging van kleine verwondingen. Uw goed opgeleide bedrijfshulpverleners, waarvan er altijd minimaal één aanwezig dient te zijn, weten raad met de inhoud van een EHBO-koffer.

>> Onze BHV-koffer is goedgekeurd door Het Oranje Kruis.

  Verbanddoos bedrijf

  BHV-koffer

  Gevulde koffer speciaal samengesteld voor de BHV’er. Deze BHV-koffer is goedgekeurd volgens de laatste richtlijnen van het Oranje Kruis (2016).

   48,95
  ex % btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Specifieke omstandigheden

Het resultaat van de Verplichting EHBO-koffers in Nederland is een gedetailleerde samenvatting van de vereiste inhoud die minimaal in elke EHBO-koffer aanwezig moet zijn. Afhankelijk van de specifieke omstandigheden in uw bedrijf, horecagelegenheid, vereniging of winkel is de EHBO-koffer dan verder aan te vullen met meer en/of andere producten.

Op deze manier wordt de inhoud van de EHBO-koffer aangepast aan een zogenaamde ‘unit’. Een onderneming kan, afhankelijk van de omvang en de samenstelling, uit één of meerdere werkunits bestaan.

De criteria van een werkunit

Elke werkunit heeft een duidelijk afgebakend risicoprofiel. Bestaat uw bedrijf bijvoorbeeld uit een magazijn en een kantoor, dan zijn dit 2 werkunits. U hebt dan 2 EHBO-koffers nodig waarvan de inhoud is afgestemd op de specifieke risico’s van iedere werkomgeving. Elke verbandkoffer moet binnen een halve minuut beschikbaar zijn.

De EHBO-koffer moet bovendien duidelijk zichtbaar en op ooghoogte in een wandhouder aan de muur bevestigd zijn en door middel van duidelijke signalering snel te vinden zijn.

Controleer de EHBO-artikelen

Een EHBO-koffer dient uiteraard regelmatig te worden gecontroleerd. Bij voorkeur elke 6 maanden, maar vaker wanneer de risicofactoren in uw bedrijf dit verlangen. Het is raadzaam om deze belangrijke taak bij een vast persoon neer te leggen. De verbandkoffer dient in elk geval na ieder gebruik gecontroleerd te worden en als het nodig is, moeten de verbandmiddelen aangevuld worden.

Een goedgekeurde EHBO-koffer, die voldoet aan de Verplichting EHBO-koffers in Nederland, bestelt u bij ons heel gemakkelijk en voordelig online. Wilt u meer informatie over onze EHBO-artikelen of de voorschriften van het Oranje Kruis, neem dan contact met ons op.

Bekijk ook meer vragen, zoals Is BHV wettelijk verplicht? of Is een EHBO-koffer verplicht?

Wat klanten over EHBO-koffer.nl zeggen:

Claudia De Koning

Eenvoudige maar heel duidelijke webshop. Snelle levering! EHBO koffer ziet er top uit! De andere producten waren netjes verpakt. EHBO-koffer.nl is zeker aan te raden!

Remy Paulus

Een goed product en zeer correcte service en een super snelle levering. Wat wil je nog meer? Wij zijn enthousiast over dit bedrijf.