Hoe behandel je buikgriep?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe behandel je buikgriep??
Om buikgriep te behandelen, raden wij aan om  Imodium capsules te gebruiken.

Wat is buikgriep?

Buikgriep is geen gewone griep, maar zoals de naam doet vermoeden een ontsteking van het maag-darmkanaal. Buikgriep kan worden veroorzaakt door bacteriën (Salmonella) of parasieten, maar de meest voorkomende veroorzaker is het Norovirus. Dit virus is erg besmettelijk, waardoor ieder jaar maar liefst een half miljoen mensen in Nederland buikgriep oplopen. Plotselinge symptomen als diarree en braken treden op na 15 tot 48 uur na besmetting met het virus. Overige mogelijke symptomen zijn misselijkheid, buikkramp, hoofdpijn en koorts. Het wordt van mens op mens doorgegeven, daarom is het goed om te weten hoe besmetting te voorkomen of zo snel mogelijk op te lossen.

Hoe buikgriep te voorkomen?

Om buikgriep te voorkomen is het verstandig uw handhygiëne op peil te houden, vooral in geval van een buikgriep epidemie. Was de handen na ieder toiletbezoek en voor het (bereiden van) eten. Was fruit en groenten ook goed. Deze kunnen bacteriën en parasieten bevatten die ons buikgriep geven. Pas ook op met het drinken van drinkwater in het buitenland.

Hoe behandel je buikgriep

Hoe behandel je buikgriep?

Wanneer u buikgriep heeft opgelopen is het erg belangrijk veel water, thee en bouillon te drinken, omdat de kans op uitdroging hoger is door vochtverlies na diarree en braken. Neem voldoende rust en blijf thuis. De symptomen zijn erg ongemakkelijk en u kunt mensen besmetten op school of op het werk. Om acute diarree te behandelen kunt u Imodium gebruiken. Dit stopt de buikkramp en bedwingen overmatige ontlasting. Om uitdroging te voorkomen bij waterdunne diarree en braken kunt u ook orale rehydratiepoeder oplossen in uw drinkwater.

Wanneer moet u medische hulp zoeken?

Buikgriep zou na een aantal dagen over moeten zijn. Duurt het langer dan 5 dagen dan is het verstandig even contact op te nemen met uw huisarts. Vooral in het geval van buikgriep bij ouderen, jonge kinderen en mensen met een verzwakte afweer, zoals chronisch zieken. Zoek ook direct medische hulp bij bloed bij de ontlasting of bij braken, bij uitdroging, bij extreme sufheid, vermoeidheid en duizeligheid, langdurige hoge koorts en bij een gezonken fontanel (plek boven op het hoofdje van de baby).

Volgende pagina: Hoe behandel je diarree?