Hoe behandel je een wespensteek?

Op deze pagina vindt u antwoord op de vraag: Hoe behandel je een wespensteek?

Wespen komen vrij vaak voor in Nederland en België. Wanneer een wesp zich bedreigd voelt zal hij steken. Wanneer wespen weinig voedsel kunnen vinden zijn ze agressiever dan normaal het geval is.

 Om een wespensteek effectief te behandelen raden wij aan om eerst de Aspivenin uitzuigpomp te gebruiken en daarna Azaron anti-jeuk crème te gebruiken. 

  Aanbieding!
  Aspivenin uitzuigpomp

  Aspivenin uitzuigpomp

  Vacuümpomp voor het uitzuigen van een beet van giftige dieren of insecten. Tot 10 x effectiever dan uitzuigen met mond.

   20,51
   24,91
  incl. 21% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Hoe weet je of je gestoken bent door een wesp?

Wanneer een wesp gestoken heeft zal je dat direct kunnen merken omdat de plek direct pijnlijk aanvoelt. Er kunnen, vooral als je er allergisch voor bent, vervelende irritatie verschijnselen optreden. Een wesp laat geen angel achter als hij gestoken heeft. Er ontstaat vaak een heel klein gaatje. Meestal verdwijnt de pijn na een paar uur. Voor sommige mensen kan het echter veel langer duren, zelfs na behandeling van de wespensteek.

Hoe behandel je een wespensteek?

Het behandelen van een wespensteek  kan van groot belang zijn. Het is verstandig, als het mogelijk is, de plaats waar je gestoken bent goed uit te zuigen en dat ook weer uit te spugen. Eventueel kunt u ook een uitzuigpomp gebruiken. Houdt de plek waar je gestoken bent koel. Je hebt ook zalf die de pijn en jeuk verzacht zoals Azaron.

Hoe behandel je een wespensteek

Het kan ook zo zijn dat je in je mond gestoken wordt. Neem dan een ijsblokje in je mond en ga dan direct naar de huisarts. Dit bezoek aan de huisarts moet je altijd doen als je gestoken bent in je mond, keel of neus vanwege mogelijk verstikkingsgevaar. Wanneer je niet tegen een wespensteek kan en je krijgt een anafylactische reactie is snel handelen door de arts noodzakelijk.

Vorige vraag: Wat helpt het beste tegen wespensteken?

Volgende vraag: Hoe behandel je een bijensteek?

Deze pagina is gecontroleerd door vrijwilligers van EHBO-vereniging Rotterdam.