Hoe behandel je kramp?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe behandel je kramp?

 Coldspray is goed te gebruiken tegen kramp. Bestel het in onze webshop.

Wat is kramp en hoe ontstaat het?

Kramp is het plotseling samentrekken van vezels en spieren. Meestal ontstaat kramp tijdens of na inspanning van het lichaam. Bij kramp wordt het rusten en samentrekken van spiervezels te snel afgewisseld en blijft een spier lang aangespannen. Dit brengt een vervelende pijn met zich mee. Meestal komt kramp voor in voeten en benen.

Hoe behandel je kramp?

Kramp is in de meeste gevallen gelukkig niet ernstig en gaat vanzelf over, mits u goed weet wat te doen. Het is belangrijk om te zorgen dat de spiervezels weer teruggaan in hun normale patroon van rust en aanspannen. Hiervoor kunt u het beste de verkrampte spier proberen op te rekken, hierdoor wordt de spier langer.

Let er goed op dat u veert tijdens het rekken en géén ruk geeft aan de verkrampte spier. Dit kan een spierscheur tot gevolg hebben. Een massage kan ook helpen om de kramp weg te laten gaan, het masseren van de spieren zorgt namelijk voor een betere doorbloeding.

Hoe behandel je kramp

Wat heb je nodig om kramp te behandelen?

Het is goed om de spieren te koelen, de kramp verdwijnt dan bijna vanzelf. Hiervoor kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van coldspray of sportgel.

Vorige pagina: Hoe behandel je stijve spieren?

Volgende pagina: Wat moet je doen bij een gebroken been?