Hoe kom je van hoofdpijn af?

Iedereen van ons krijgt wel eens met hoofdpijn af te rekenen. Hoofdpijn kent vele oorzaken, maar hoe kom je van hoofdpijn af?

–> Mochten de bovengenoemde tips niet werken, kunt u ook Advil Ovaal 400 aanschaffen. 

Met rust en ontspanning

Stress is één van de belangrijkste oorzaken van hoofdpijn. Zorg voor voldoende slaap, en neem voldoende rustpauzes. Neem geregeld ontspanning, een korte wandeling volstaat dikwijls om je van hoofdpijn te verlossen. Er zijn, naast paracetamol, niet echt EHBO-spullen die uw hoofdpijn kunnen laten verdwijnen.

Hoofdpijn wegmasseren

Heb je weinig of geen tijd om je regelmatig te ontspannen? Dan is het masseren van de drukpunten aan de zijkant van je hoofd een goed alternatief. Sluit daarbij je ogen, en masseer zacht de zijkanten van je hoofd en de kruin, masseer ook tussen je wenkbrauwen en je oren.

Water drinken tegen hoofdpijn

Een belangrijke oorzaak van hoofdpijn is uitdroging, als gevolg van zware inspanningen, hoge temperaturen, te weinig te drinken of door het drinken van teveel koffie of thee. Twee dranken die vochtafdrijvend werken. Voldoende water drinken verkleint je risico op hoofdpijn aanzienlijk, en helpt ook als je hoofdpijn hebt.

Met een warm bad

Spanningshoofdpijn komt veel voor. Bij spanningshoofdpijn neem je best een warm bad, dat ontspant je spieren.

Met een stoombadje

Stoom kan je van je hoofdpijn af helpen. Warme lucht ontspant je. Beweeg tijdens het stomen je nek en masseer de spieren. Je hoofdpijn zal hopelijk verdwijnen.

Hoe kom je van hoofdpijn af?

Hoe kom je van hoofdpijn af: extra tips

Er zijn uiteraard nog middelen om van hoofdpijn verlost te geraken. Eet gezond, evenwichtig en gevarieerd, drink zo weinig mogelijk (en liefst geen) alcoholische dranken, en vermijdt fel licht hevige zon. Als dat alles niet helpt, zijn er nog altijd pijnstillers, maar die kan je best zoveel mogelijk vermijden.

Vorige vraag: Hoe komt het dat je ijlt?

Volgende vraag: Wat doe je als iemand zich verslikt?