Hoe maak je een vluchtplan?

Wanneer er brand uitbreekt, is het belangrijk dat u en uw medewerkers snel en veilig het bedrijfspand verlaten. Hoe dit het beste kan gebeuren, wordt vastgelegd in een vluchtplan. Hierin staan onder andere de vluchtroutes en een verzamelpunt beschreven.

–> Zorg voor een genoeg rookmelders in uw kantoor.

Hoe maakt u een vluchtplan?

Installeer goed werkende rookmelders, zodat iedereen zo snel mogelijk weet dat er brand is. Train al uw medewerkers in het blussen van een kleine brand. Zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van meerdere vluchtroutes en het afgesproken verzamelpunt, zodat u zeker weet dat iedereen het gebouw heeft verlaten. En spreek af wie de alarmdiensten belt.

vluchtplan

Wat heeft u nodig voor een vluchtplan?

Allereerst is het belangrijk om overal in het gebouw goed de vluchtroute en nooduitgangen aan te geven. Om een kleine brand te kunnen blussen, zijn goed toegankelijke blusdekens en brandblussers met poeder of schuim nodig. Een vluchtladder kan evacuatie vanuit hogere verdiepingen mogelijk maken.

Behandel kleine brandwonden zelf, bijvoorbeeld met de brandwondenkoffer. Omdat er bij brand roetdeeltjes en andere schadelijke stoffen vrij kunnen komen, is het handig om oogspoelmiddel bij de hand te hebben (bijvoorbeeld oogspoelfles plum). Ook kunt u bij EHBO-koffer.nl pleisters en drukverband kopen; handig wanneer er paniek ontstaat en iemand struikelt tijdens de evacuatie.

Vorige vraag: Hoe moet je een gebouw evacueren?

Volgende vraag: Hoe gebruik je een brandwonden kompres?

Wat klanten over EHBO-koffer.nl zeggen:

Margriet van Dijk

snelle levering voor een goede volledige EHBO koffer met daarbij ook een nuttige ring met info hoe te handelen in EHBO situaties.

Michael Numan

Prima info op de site. Bestelling was de volgende dag al binnen en netjes verpakt. Inhoud EHBO tas is volledig en materiaal dat voorlopig nog 4 jaar aan de houdbaarheid voldoet. Zeer tevreden over de service EHBO-koffer.nl is zeker aan te raden.