Hoe moet je je oog spoelen?

Let op: dit artikel is allen ter informatie. Spoel je oog onmiddellijk met een oogdouche en bezoek een huisarts.

Wanneer moet u uw oog spoelen?

Het is raadzaam om het oog te spoelen wanneer er iets in je oog is gekomen. Het kan gaan om iets relatief onschuldigs, maar ook om meer schadelijke zaken, zoals bijtende stoffen, zaagsel, verf, nagellakremover, aceton of een schoonmaakmiddel. Ook als je een stof of voorwerp in je oog heeft gekregen waarvan je niet zeker weet of deze schadelijk is, is het goed om onmiddellijk te spoelen. Dit kan schade aan het oog voorkomen.

>> Een oogdouche mag niet ontbreken in een EHBO-uitrusting. Wil je weten welke oogdouche u nodig heeft? Bekijk dan hier ons advies.

Hoe moet u uw oog spoelen?

Het spoelen van het oog kan onaangenaam of eng zijn, maar het kan het oog niet beschadigen. Hoe moet je je oog spoelen? Spoel met lauwwarm of koud water wanneer je geen oogdouche heeft, maar het is beter om een speciale oogdouche te gebruiken (zoals op de afbeelding). De oogdouches bevatten namelijk ontsmettende middelen. Je kunt je oog met je vingers openhouden en de oogspoelfles tegen je oog aandrukken. Spoel totdat de fles leeg is. Dit duurt ongeveer 2 minuten.

Hoe moet je je oog spoelen?

 

Benodigdheden voor oogspoeling

Voor het spoelen van je oog is het raadzaam om dit met een oogspoeldouche te doen. Wil je weten welke oogdouche voor jou van toepassing is? Bekijk hier ons advies omtrent oogdouches. Zorg ervoor dat alles wat je gebruikt goed schoon is. Raadpleeg altijd een arts na het spoelen van uw oog!

Vorige vraag: Waarom is oogspoeling belangrijk?

Volgende vraag: Welke oogspoeling heb ik nodig?