Hoe werkt een blarenpleister?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe werkt een blarenpleister?

Blarenpleisters nodig? Bekijk hier de Compeed blarenpleisters.

  Dermaplast Blarenpleisters

  Blarenpleisters

  Behandel én voorkom blaren. De blarenpleister voelt aan als een tweede huid en stimuleert het herstel van de blaar. Inhoud: doosje met 5 blarenpleisters, maat S of M

   6,29
  incl. 6% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Hoe ontstaan blaren?

Blaren ontstaan door langdurige wrijving op een huid die daar niet gewend aan is. Een lange wandeling, nieuwe schoenen of werken met nieuw gereedschap zijn bekende oorzaken van blaren. De kans op blaren is groter als de huid vochtig is. Er ontstaat een oppervlakkig blaasje op de huid, die zich vult met helder vocht. Blaren zijn niet gevaarlijk, enkel vervelend.

Hoe werkt een blarenpleister?

Het is niet aan te raden een blaar door te prikken, dit vergroot namelijk de kans op een infectie. Wilt u toch een blaar doorprikken? Zorg er dan voor dat u steriele blarenprikkers heeft en de huid rondom de wond goed ontsmet (gebruik bijvoorbeeld Betadine hiervoor). Zo verkleint u de kans op infecties. Bekijk voor meer informatie ons andere kennisbank artikel: Hoe prik je een blaar door?

Als u een blaar heeft is de aangeraden behandeling om deze af te dekken met een blarenpleister. Zo’n pleister vormt als het ware een tweede huid. Het zorgt ervoor dat de druk op de blaar verminderd wordt.

Mocht de blaar onder de pleister opengaan, dan neemt de pleister het vocht op. Tevens beschermt de pleister de wond, zodat er geen infectie kan ontstaan. Als u de blaar goed heeft afgedekt is het zorg daarna zo normaal mogelijk te blijven bewegen. Anders is de kans groot dat u op een andere plek blaren gaat krijgen.
Hoe werkt een blarenpleister

Blarenpleisters kopen

U kunt blarenpleisters kopen in onze webshop. Het is verstandig in uw verbandtrommels blarenpleisters en desinfectiemiddel te stoppen. In een Sport EHBO-koffer is het daarnaast aan te raden sporttape te stoppen, zodat u de blarenpleister extra goed vast kunt zetten.

Vorige vraag: Wat helpt het beste tegen blaren?

Volgende vraag: Hoe haal je een blaar weg?