Is een bhv’er verplicht?

Het is bekend dat ieder bedrijf BHV’ers in dienst moet hebben, maar hoeveel zijn er wettelijk verplicht? Natuurlijk zult u aan deze eisen moeten voldoen, maar nog belangrijker is uiteraard de vraag: Hoeveel heb ik er nodig zodat mijn personeel veilig is? Is er een verplicht aantal (wettelijk gezien) en hoe weet ik wat een veilige situatie schept?

Vind de juiste EHBO-koffer voor uw branche!

–> Zorg dat u voorzien bent van een goed gevulde BHV-koffer.

Het juiste aantal BHV’ers voor uw bedrijf

Het aantal BHV’ers die u minimaal in uw bedrijf moet hebben, is niet wettelijk vastgelegd. De wet stelt echter wel dat er voldoende BHV’ers aangesteld moeten worden. Maar hoe kunt u dat bepalen?

De enige voorwaarde is dat er altijd minimaal 1 aanwezig moet zijn, ook bij ploegendiensten en in vakantieperiodes. Met deze gegevens moet u dus al rekening houden. Doet u dit niet, kan er bij controle een boete worden gegeven.

Verder moet u incalculeren hoe groot het bedrijfspand is, hoeveel mensen aanwezig zijn (dus ook eventuele bezoekers), hoeveel personen in uw bedrijf niet zelfredzaam zijn en hoe lang het waarschijnlijk duurt voor hulpdiensten aanwezig kunnen zijn. Uiteraard zult u ook BHV-materialen in huis moeten hebben, zodat de BHV’er ook daadwerkelijk kan optreden.

Hoeveel bhv'ers verplicht?

BHV-verbandkoffer

Om ervoor te zorgen dat uw BHV’er direct aan de slag kan gaan bij risicovolle situaties, is een BHV-verbandkoffer onmisbaar. De BHV materialen in deze koffer zijn speciaal afgestemd op het gebruik bij bedrijven en verschillen daardoor van een standaard EHBO-trommel. Daarnaast is het ook belangrijk dat de EHBO-koffer minimaal 1 x per half jaar gecontroleerd wordt en waar nodig aangevuld, zodat er altijd voldoende EHBO-materiaal aanwezig is.

Vorige vraag: Is BHV wettelijk verplicht?

Volgende vraag: Wat is de standaard uitrusting van een BHV’er?