Is het verplicht om aan de HACCP richtlijnen te voldoen?

HACCP staat voor ‘Hazard Analyses Critical Control Points’. In wezen gaat het hier om de veiligheid binnen een horeca bedrijf. De HACCP regels zijn er om hygiëne en voedselveiligheid binnen horecabedrijven te garanderen. Zaken als kruisbesmetting van voedsel en daarop volgende voedselvergiftigingen wil men natuurlijk met klem voorkomen.

Om altijd te voldoen aan de HACCP richtlijnen adviseren wij onze HACCP koffer.

HACCP richtlijnen verplicht; hoe leeft u ze na?

HACCP richtlijnen verplicht: wat kunt u het beste doen om deze set regels na te leven? Het naleven van de HACCP richtlijnen is verplicht. U kunt dit het beste doen door altijd de HACCP checklist na te lopen. Op deze lijsten vindt u alles wat nodig is om voedselveiligheid te garanderen. Denk aan juiste temperaturen van de koeling, en bijvoorbeeld het juist plakken van datum stickers op producten.

Leef HACCP normen na met een kwalitatief product

Alles wat u zoekt om HACCP richtlijnen en HACCP normen na te leven vindt u op onze pagina. Onze EHBO-koffer Horeca is samengesteld aan de hand van de HACCP richtlijnen en bevat producten speciaal afgestemd op de horeca. Zo zitten er in deze koffer onder andere blauwe detecteerbare pleisters, deze kunnen door de kleur en door de metalen strip makkelijk worden teruggevonden indien deze onverhoopt in het eten terecht komen.

Is het verplicht om aan de HACCP richtlijnen te voldoen?

Controle HACCP

 In België wordt de HACCP wetgeving gecontroleerd door het FAVV, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

Vorige vraag: Wat zijn HACCP richtlijnen?

Volgende vraag: Wat is een AED?