Wat doe je bij een blauwe nagel?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat doe je bij een blauwe nagel?

Om te voorkomen dat uw nagel erg blauw wordt, kunt u deze koelen met een instant coldpack.

  Instant coldpack

  Instant coldpack

  Instant coldpack om direct (eenmalig) te gebruiken bij o.a. verstuikingen en oververhitting. Afmetingen: 14 cm x 18 cm. Niet nodig om in de vriezer te bewaren.

   1,55
  incl. 6% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Hoe ontstaat een blauwe nagel?

Een blauwe nagel kan ontstaan op het moment dat men een vinger of teen stoot, het ergens tussenkomt of als er iets op gevallen of geslagen is. Omdat hier flink wat kracht bij komt kijken zal u door de pijn altijd merken dat er iets aan de hand is. Daarnaast kunt u een blauwe nagel oplopen tijdens het sporten.

Wat doe je bij een blauwe nagel?

Het eerste wat u moet doen is de nagel koelen. Dit kunt u doen door de nagel onder koud water te houden of door gebruik te maken van een Instant coldpack. Zorg dat u niet te kort koelt omdat de kou de tijd nodig heeft om de bloedtoevoer te remmen. Zo wordt de nagel minder blauw.

Daarnaast kunt u binnen een kwartier een klein gaatje branden in de nagel zodat het bloed weg kan. Dit doet u door een (ontsmette) paperclip stevig vast te zetten in een kurk. Het puntje van de paperclip maakt u brandend heet en drukt u recht op het blauwe gedeelte van de nagel. Op het moment dat er bloed tevoorschijn komt bent u klaar. Ga niet langer door anders beschadigt u uw nagelbed.

Wat doe je bij een blauwe nagel?

Hoe verder behandelen?

Na het koelen en eventueel het gaatje branden is het belangrijk de nagel goed in de gaten te houden. Gebruik eventueel wat verband of een vingerpleister om de nagel te beschermen tegen verder stoten. De nagel zal verder zelf moeten genezen.