Wat doe je bij een verdraaide knie?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat doe je bij een verdraaide knie?

U kunt een verdraaide knie het beste behandelen met een instant coldpack.

  Instant coldpack

  Instant coldpack

  Instant coldpack om direct (eenmalig) te gebruiken bij o.a. verstuikingen en oververhitting. Afmetingen: 14 cm x 18 cm. Niet nodig om in de vriezer te bewaren.

   1,55
  incl. 6% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Een verdraaide knie: het kan overal gebeuren. In de keuken, tijdens werk, maar vooral tijdens sporten is de kans groot. Een verdraaid kniegewricht doet veel pijn en vaak is het lastig om te lopen. Hierom is het extra belangrijk om de knie op de juiste manier te behandelen. Hieronder leest u hier meer over.

Wat te doen bij een verdraaide knie?

Let op: neemt de pijn toe of staat de knie in een vreemde stand? Neem dan altijd contact op met een arts.

Een verdraaide knie is vaak te herkennen aan de zwelling die optreed rond het gewricht, meestal binnen een aantal uur. Het slachtoffer heeft uiteraard veel pijn en het is mogelijk dat de knie een vreemde stand heeft. Mocht dit het geval zijn, behandel de knie dan hetzelfde als een botbreuk en zet deze nooit zelf weer recht! Of de knie nu wel of niet een vreemde stand heeft, het is belangrijk het letsel te koelen. Doe dit ongeveer 10 tot 20 minuten.

Hulpmiddelen bij een verdraaide knie

Het wordt aangeraden de knie te koelen met een instant coldpack. Een instant coldpack blijft door middel van het knijpen in een compartiment een half uur koud. Deze kan, in combinatie met een washandje, handwerkje of theedoek op het letsel worden gelegd. Ook handig: een instant coldpack hoeft niet eerst in de koelkast te worden gekoeld maar kan meteen worden gebruikt.

Wat doe je bij een verdraaide knie

Vorige vraag: Wat doe je bij steken in de zij?

Volgende vraag: Wat doe je bij zonnebrand?