Wat doe je bij spierkramp?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat doe je bij spierkramp?

U kunt spierkramp behandelen door gebruik te maken van een instant coldpack.

  Instant coldpack

  Instant coldpack

  Instant coldpack om direct (eenmalig) te gebruiken bij o.a. verstuikingen en oververhitting. Afmetingen: 14 cm x 18 cm. Niet nodig om in de vriezer te bewaren.

   1,55
  incl. 6% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Hoe herken je spierkramp?

Spierkramp is te herkennen doordat de spier stevig samentrekt, waardoor de bewegingsvrijheid sterk afneemt. Dit gaat vaak gepaard met pijn en bij langdurige kramp kan het zelfs een zwelling tot gevolg hebben. Op deze pagina leest u wat u moet doen als u last krijgt van spierkramp.

Hoe voorkom je spierkramp?

Spierkramp kan zomaar toeslaan tijdens het sporten. Vaak als gevolg van overbelasting of vermoeidheid. Met een goede warming-up en cooling-down kunt u de kans op spierkramp aanzienlijk verminderen.

Wat doe je bij spierkramp?

Zorg er als eerste voor dat het slachtoffer uitrust door zich minder in te spannen en breng hem of haar naar een koele plek als dat mogelijk is. Sluit uit dat u te maken heeft met een spierscheur in plaats van spierkramp.

Wanneer u heeft vastgesteld dat het alleen kramp is, kunt u de spier voorzichtig schudden. Laat het slachtoffer de spier aanspannen en de spier geleidelijk oprekken. Als de kramp wordt veroorzaakt door hitte, kunt u deze het beste behandelen door de spier te koelen. Als het goed is verdwijnt de kramp dan vanzelf. Eventueel kunt u het slachtoffer extra laten eten of drinken. Denk hierbij aan sportdrank en/ of fruit.

Producten voor behandeling van spierkramp

U kunt een instant coldpack gebruiken om de spier te koelen wanneer de spierkramp wordt veroorzaakt door hitte.

Wat doe je bij spierkramp

Vorige vraag: Wat doe je bij een spierscheur?

Wat doe je bij een zonnesteek?

Volgende vraag: Wat doe je bij steken in de zij?