Wat doe je bij verstuiking?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat doe je bij verstuiking?

Voor de behandeling van een verstuiking raden we aan om altijd Universeel Windsel in huis te hebben.

  Aanbieding!
  Universeel Windsel

  Universeel Windsel

  Elastisch universeel windsel voor verstuikingen, aanleggen van een drukverband of als sportzwachtel. Per stuk steriel verpakt. Diverse afmetingen.

   0,68
   0,82
  incl. 6% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Wat is een verstuiking?

Er wordt gesproken over verstuiking als er om het gewricht heen een beschadiging is opgetreden. Er zijn een aantal oorzaken voor het optreden van een verzwikking. De meest bekende vorm is een verzwikte enkel/pols. Een enkelverstuiking is vaak het gevolg van het maken van sprongen of draaien. Ook het verdraaien van de knie kan lijden tot een verzwikking.

Symptomen van verzwikking

Het meest bekende symptoom van verzwikking is het optreden van pijn in het gewricht en dit voelt u meestal 1 of 2 dagen. Nog een opvallend symptoom is het ontstaan van een zwelling. Hier moet u mee opletten, want als u het gewricht weer gaat gebruiken, kan de zwelling weer opnieuw ontstaan. Soms is er ook sprake van een blauwe plek.

Wat doe je bij verstuiking?

Er zijn lichte gevallen en ernstigere gevallen van verstuiking. In alle gevallen is het belangrijk om de verstuiking te behandelen door zo snel mogelijk te koelen met een coldpack. Bij de ernstige gevallen is het noodzakelijk dat er een dokter wordt geraadpleegd. Bij de lichte gevallen kunt u zelf een aantal maatregelen nemen. Zorg ervoor dat u het gewricht niet nog meer belast en neem een tijdje rust van uw sport. Voor het zo min mogelijk belasten zijn krukken ook nog een goede optie.

Daarnaast is beweging ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het herstel korter duurt. Beweeg de enkel regelmatig voorzichtig heen en weer zonder de enkel te belasten. Zo blijven de spieren hun elasticiteit behouden. Ook kunt u naar de fysiotherapeut gaan of naar de huisarts voor de verdere behandeling van de verstuiking.

Benodigde materialen

1.Universeel Windsel – Dit zorgt ervoor dat u steun krijgt bij het letsel en helpt bij het aanleggen van drukverband.
2.Instant coldpack – wordt voornamelijk gebruikt bij blessures aan de spieren, maar ook goed bij hoofdpijn.
3.EHBO-koffer Sport – deze EHBO-koffer bevat alle benodigde producten die tijdens het sporten van pas kunnen komen. Er zitten bijvoorbeeld zwaluwstaartjes, mitella’s en coldpacks in.

Wat doe je bij verstuiking

Vorige vraag: Vinger tussen de deur, wat nu?

Volgende vraag: Wat doe je bij een spierscheur?