Wat doe je tegen alcoholvergiftiging?

Wat is de oorzaak van alcoholvergiftiging?

Bel altijd 112! Dit artikel is alleen ter informatie. Alcoholvergiftiging wordt veroorzaakt door overmatige consumptie van alcohol. Alcoholvergifitiging kent verschillende gradaties. De persoon met de vergiftiging kan last hebben van gedragsveranderingen, slecht zicht of duizeligheid, misselijkheid en braken, maar hij kan ook buiten bewustzijn raken en in het ergste geval kan een alcoholvergiftiging zelfs dodelijk zijn.

–> Een isolatiedeken komt altijd wel van pas.

Wat doe je tegen alcoholvergiftiging?

Bel 112 als het slachtoffer niet meer reageert op aanspreken of (zacht) schudden. Vermijd dat de persoon afkoelt, door hem te bedekken met bijvoorbeeld een isolatiedeken. Laat het slachtoffer niet water drinken, dat geeft kans op braken en geef zeker niet koffie, want dat kan het effect van de alcohol juist versterken.

Laat het slachtoffer niet alleen. Als het slachtoffer bij bewustzijn is, blijf dan tegen hem praten om te voorkomen dat hij buiten bewustzijn raakt. Als het slachtoffer wel slaapt of buiten bewustzijn is, leg hem of haar dan op de zij in de stabiele zijligging, omdat er kans is dat hij of zij gaat braken.

Wat doe je tegen alcoholvergiftiging?

Welke materialen heb je nodig?

Een isolatiedeken of een gewone deken om het slachtoffer warm te houden.

Deze pagina is gecontroleerd door vrijwilligers van EHBO-vereniging Leeuwarden.

Vorige vraag: Wat is alcoholvergiftiging?

Volgende vraag: Wat is desinfecteren?