Wat doe je tegen een verstuikte enkel?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat doe je tegen een verstuikte enkel?

Gebruik om de verstuiking te verkoelen een instant coldpack.

  Instant coldpack

  Instant coldpack

  Instant coldpack om direct (eenmalig) te gebruiken bij o.a. verstuikingen en oververhitting. Afmetingen: 14 cm x 18 cm. Niet nodig om in de vriezer te bewaren.

   1,55
  incl. 6% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Wat is een verstuikte enkel?

Als u uw voet te ver naar de binnen- of buitenkant beweegt, kunt u uw enkel verstuiken. De enkel wordt verstevigd door een gewrichtskapsel, enkelbanden en pezen. Wanneer deze banden en pezen te ver worden opgerekt, spreekt met van een verstuiking. U kunt dan plotseling een scherpe pijn aan de buiten- of binnenkant van de enkel voelen. Maar nu wat doe je tegen een verstuikte enkel?

Wat doe je tegen een verstuikte enkel?

Probeer de enkel zo snel mogelijk na de verstuiking te koelen om de zwelling tegen te gaan. Koel 15 tot 20 minuten met koud stromend water of met ijs. Wikkel het ijs in een theedoek of washandje om ervoor te zorgen dat de huid niet bevriest. Herhaal dit vier tot vijf keer.

Wat doe je tegen een verstuikte enkel?

Als u na het koelen nog steeds veel pijn hebt of nog niet kunt steunen op de enkel, raden wij u aan om langs te gaan bij uw huisarts of de fysiotherapeut.

Wanneer u na een verstuikte enkel begint met rusten door zo min mogelijk te lopen kunt een een langdurige enkelblessure voorkomen. Zorg dat u goed passende schoenen draagt die steun geven en voorkom overbelasting.

Welke materialen heb ik nodig om een verstuikte enkel te behandelen?

De materialen die u nodig heeft voor behandeling van een verstuikte enkel zijn:

 • Kraan of douche voor koud stromend water
 • Instant Coldpack (geen vriezer nodig)

 

Vorige vraag: Hoe voorkom je een stijve rug?

Volgende vraag: Wat doe je tegen een verzwikte enkel?

Wat te doen tegen buikpijn?