Vinger tussen de deur, wat nu?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Vinger tussen de deur, wat nu?

Een vinger of duim tussen de deur. Het overkomt iedereen weleens. Meestal doet iemand de deur dicht zonder zich te realiseren dat er een vinger tussen zit of valt de deur in een onbewaakt moment dicht. Een vinger of hand tussen de deur is erg pijnlijk.

Om uw vinger te verzorgen raden wij aan om deze zo snel mogelijk te koelen met een coldpack.

  Instant coldpack

  Instant coldpack

  Instant coldpack om direct (eenmalig) te gebruiken bij o.a. verstuikingen en oververhitting. Afmetingen: 14 cm x 18 cm. Niet nodig om in de vriezer te bewaren.

   1,55
  incl. 6% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Vinger tussen de deur, wat nu?

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen hoe ernstig de verwonding is;

 • Is uw vinger tussen de deur gekomen en is de vinger alleen pijnlijk of heeft u alleen een blauwe nagel? Dan kunt u dit het beste zelf behandelen door de vinger zo snel mogelijk te koelen. Dit kan onder lauw stromend water of met een coldpack.
 • Staat de vinger of nagel scheef of kan het slachtoffer zijn vinger niet bewegen? Houdt de vinger dan zo stil mogelijk. Koel ook dan de vinger met een instant coldpack in een (thee)doek en ga naar de dokter. Ga ook naar de dokter als het slachtoffer geen gevoel in zijn vinger heeft.
 • Is de top van de vinger? Leg het slachtoffer dan neer en laat hem zijn gewonde hand omhoog houden. Stelp de bloeding en bescherm de wond met een steriel gaaskompres, watten en een universeel windsel. Wikkel de vingertop in een steriel gaaskompres. Leg de vingertop in een plastic zakje en in een tweede zakje met ijs. Breng het slachtoffer en zijn vingertop naar de dokter. Let op: raak wonden niet met uw blote handen aan.

Vinger tussen de deur, wat nu?

Benodigde EHBO-artikelen

Instant coldpack – om de vinger de koelen
Steriel gaaskompres – om de vinger af te dekken voor vuil
Universeel windsel – hiermee wordt het gaaskompres vastgezet
Watten – optioneel om tussen het kompres en het windsel te doen om de druk te verminderen

Vorige vraag: Wat te doen tegen buikpijn?

Volgende vraag: Wat doe je bij verstuiking?