Wat is de hygiënecode voor de horeca? 

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat is de hygiënecode voor de horeca? 

Speciaal voor de horeca hebben wij een HACCP EHBO-koffer Horeca.

Waarom een hygiënecode voor de horeca?

Om ervoor te zorgen dat de consument veilig voedsel krijgt is er een hygiënecode voor bedrijven in de horeca opgesteld.

Wat is de hygiënecode voor de horeca?

De hygiënecode is een gids met regels voor bedrijven die werken met voedsel. Om hygiënisch te werken en daarmee de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid in acht te nemen, is het van belang dat een bedrijf de regels in de gids hanteert. Naast voorwaarden met betrekking tot hygiëne, opleiding van het horecapersoneel, ongediertebestrijding en bouwkundige veiligheid, bevat de hygiënecode een HACCP-plan. HACCP betekent Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een preventief voedselveiligheidssysteem dat in staat is om gevaren op tijd op te sporen. Op deze manier worden microbiologische gevaren (schimmels, bacteriën), schadelijke stoffen en fysische gevaren (stukjes glas of bot) sneller ontdekt.

Wat is de hygiënecode voor de horeca?

Wie werken er met een hygiënecode?

Veel bedrijven zijn verplicht om met een hygiënecode werken. Grote bedrijven werken veelal met een voedingsveiligheidssysteem, terwijl kleinere ondernemingen verplicht zijn om een hygiënecode te volgen. Zorginstellingen, bakkers, horeca en slagers zijn voorbeelden van instellingen die met een hygiënecode werken. Het is van belang dat een onderneming de gehanteerde hygiënecode laat goedkeuren door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Om de drie tot vijf jaar wordt de hygiënecode opnieuw getest op betrouwbaarheid en effectiviteit.

Vorige vraag: Wat zijn HACCP richtlijnen?

Volgende vraag: Is het verplicht om aan de HACCP richtlijnen te voldoen?