Wat is een fixatiewindsel?

Een van de onderdelen van een verbanddoos is een fixatiewindsel. Iedereen heeft het ook waarschijnlijk wel eens gezien, of er mee te maken mee gehad bij een blessure. Maar, wat is een fixatiewindsel nou precies? En in welke gevallen kun je dit fixatiewindsel eigenlijk het beste gebruiken? We leggen het aan u uit.

Dit fixatiewindsel is in onze webshop verkrijgbaar.


Het nut van het fixatiewindsel

Een fixatiewindsel is een soort windsel waarmee je een wondbedekker op zijn plaats kunt houden. Je ‘fixeert’ als het ware deze wondbedekker, wat gelijk ook de naam fixatiewindsel verklaart. Met een fixatiewindsel zorg je ervoor dat een verband goed blijft zitten, en het is dermate flexibel dat het ook bij moeilijker gewrichten op zijn plaats blijft.

Het is eenvoudig te gebruiken en van licht materiaal, zodat het comfortabel aan blijft voelen.

Wat is een fixatiewindsel

Fixatiewindsel in de EHBO-koffer

We hebben nu de vraag “Wat is een fixatiewindsel” beantwoord. Het is een ideaal materiaal om ervoor te zorgen dat blessures goed bedekt blijven. Het is te verkrijgen in verschillende soorten. Zo is er een soort te krijgen die zelf vasthecht zonder dat daar nog aparte hechtmaterialen bij nodig zijn. Zorg ervoor dat dit product niet ontbreekt in uw verbandset particulieren of in andere verbanddozen.

Vorige vraag: Wat is een snelverband? 

Volgende vraag: Wat is wondsnelverband?