Wat is een stroomdiagram?

In een EHBO koffer vind u een stroomdiagram (ook wel Kleurenwijzer genoemd) een soort stappenplan waarin staat beschreven welke stappen er moeten worden ondernomen bij een calamiteit. Daaronder staat omschreven wat u moet doen bij welk type verwonding en welke EHBO materialen u hierbij in moet zetten. Dit stroomdiagram is een hulpmiddel in elke EHBO koffer of EHBO tas.

Let op: de stroomdiagram die EHBO-koffer.nl aanbiedt werkt alleen voor koffers die wij leveren.

–> Heeft u al een kleurenwijzer in uw EHBO-koffer?

Wat te doen bij een calamiteit?

Bij een calamiteit is het belangrijk te weten welke stappen er precies moeten worden ondernomen om in die situatie zo spoedig en zo correct mogelijk te handelen. U heeft daar een EHBO koffer of EHBO tassen voor nodig met een handelingsplan of stappenplan erin. Daarmee garandeert u zoveel mogelijk veiligheid bij u thuis, op de werkvloer en op alle andere plekken waar mensen samenkomen.

BHV’ers zouden op de hoogte moeten zijn en geoefend hebben met zo’n stappenplan, ook wel stroomdiagram genoemd.

Stroomdiagram

In dit filmpje vindt u tevens extra uitleg:

Inhoud EHBO-koffer

Alle EHBO materialen die genoemd staan in het stroomdiagram moeten in de EHBO koffer of EHBO tas zitten. De EHBO koffer of EHBO tas moet regelmatig gecontroleerd en nagevuld worden. Het is mogelijk om dat via onze Controle & Navuldienst te doen.

Vorige vraag: Wat is penicilline?

Volgende vraag: Wat is een kompres?