Wat is spanningshoofdpijn?

Op deze pagina vindt u antwoord op de vraag: Wat is spanningshoofdpijn?

Een Cold/Hot pack mag nooit ontbreken in uw EHBO-uitrusting, deze kan niet alleen maar hoofdpijn, maar ook voor veel andere verschillende soorten verwondingen en kwalen worden gebruikt.

  hot-cold-pack

  Hot / Cold pack

  Kunststof Cold/Hot pack. Koelen in de vriezer of verwarmen in warm water of magnetron. Met klittenbandbandage. Meerdere keren te gebruiken. Afmetingen: 13 x 28 cm

   4,89
  incl. 6% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Hoe ontstaat hoofdpijn en wat zijn de klachten?

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht en kan diverse oorzaken hebben. De klachten bij hoofdpijn kunnen zeer uiteenlopend zijn, van een zeurend gevoel tot een knellende pijn. Meestal zijn deze klachten, alhoewel vervelend, onschuldig van aard.

Wat is spanningshoofdpijn?

Spanningshoofdpijn voelt aan als een knellende of drukkende pijn aan weerszijden van het hoofd. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden wordt spanningshoofdpijn zeker niet altijd door spanning veroorzaakt. Spanning kan, net als een verkeerde houding of vermoeidheid, de klachten wel verergeren.

Bij spanningshoofdpijn kan de pijn uitstralen vanuit de nek, kunnen de schouders en nek stijf en pijnlijk aanvoelen en het kan gepaard gaan met misselijkheid, licht- en geluidsgevoeligheid en depressiviteit bij chronische klachten.

Wat is spanningshoofdpijn?

Hoe voorkom je spanningshoofdpijn?

Helaas zit er in uw verbandkoffer standaard vaak niets wat de hoofdpijn kan doen verminderen. De klachten van spanningshoofdpijn verergeren niet door inspanning. Afleiding of ontspanning kunnen de klachten verminderen, net als een goede nachtrust. Om spanningshoofdpijn te voorkomen is een gezonde leefstijl met voldoende beweging, ontspanning, rust en frisse lucht essentieel.

U kunt, als u dit prettig vind, een cold/hot pack gebruiken. Verder wordt als pijnstilling paracetamol geadviseerd, maar gebruik dit zeker niet langdurig of meer dan aangeraden wordt in de bijsluiter. Blijven de klachten aanhouden dan wordt geadviseerd om uw huisarts te bezoeken om de klachten en eventueel medicijngebruik te bespreken.

Vorige vraag: Wat doe je als iemand stikt?

Volgende vraag: Wat zijn de symptomen van een hersenschudding?