Wat te doen bij griep?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat te doen bij griep?

Om griep te behandelen raden wij Panadol plus aan.

Symptomen van griep

We hebben allemaal ervaring met griep en willen er het liefst zo snel mogelijk van af komen. Griep wordt veroorzaakt door het influenza virus en de gemiddelde duur is 3 tot 5 dagen. De dagen erna voelt men zich nog wel moe en slap. De griep lijkt op een verkoudheid, en heeft veel overeenkomende symptomen zoals vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn, een loopneus en misselijkheid. Bij griep daarentegen hoort ook koorts en spierpijn. We krijgen vooral griep in het voorjaar en wanneer de winter start. 

Wat te doen bij griep?

Het lichaam zorgt er zelf voor dat het griep virus uit het lichaam verwijderd wordt. Neem veel rust en drink veel water. Anders kunnen de symptomen erger worden of de griep terugkomen. 
Jammer genoeg is er geen medicatie tegen de griep, wel kunnen de symptomen bestreden worden. Door gebruik van Ibuprofen zakt de koorts en voor hoofdpijn is Panadol Plus aan te raden. 

Let op: Het is belangrijk contact op te nemen met een arts wanneer de koorts stijgt na daling of helemaal niet daalt na 5 dagen, of wanneer u het benauwd heeft of kortademig bent tijdens de griep. 

Wie loopt er extra risico bij griep?

Griep kan een gevaar zijn voor mensen met een verhoogd risico. Dit geldt voor 65 plussers, mensen met suikerziekte, een longaandoening of hart- en vaatziekten. Deze mensen krijgen preventief een griepprik van de huisarts. De griepprik verhoogt de afweer tegen de griep, maar omdat er diverse griepvirussen zijn kan het toch voorkomen dat men ziek wordt. Wanneer dit dan toch gebeurt is het n sommige gevallen verstandig medische hulp te zoeken.

Wat te doen bij griep

Hoe griep te voorkomen? 

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Om griep te voorkomen is een goed immuunsysteem van belang. Eet voldoende groenten en fruit of neem aanvullend een multi vitamine supplement. Drink voldoende water en houd uw conditie op peil. Daarnaast is het belangrijk uw woning te luchten door de ramen regelmatig open te zetten en uw handen regelmatig te wassen.