Wat te doen bij lage rugpijn?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat te doen bij lage rugpijn?
Om de klachten bij lage rugpijn te verminderen, kunt u gebruik maken van een cold/hot pack.
  hot-cold-pack

  Hot / Cold pack

  Kunststof Cold/Hot pack. Koelen in de vriezer of verwarmen in warm water of magnetron. Met klittenbandbandage. Meerdere keren te gebruiken. Afmetingen: 13 x 28 cm

   4,89
  incl. 6% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren
Wat te doen bij lage rugpijn?

Wat kunt u doen bij lage rugpijn? Meestal is de oorzaak van lage rugpijn een verkramping van de rugspieren. Dit kan plotseling gebeuren, bij het maken van een verkeerde beweging. Of het sluipt er langzaam in. Door een slechte houding, lang zitten, zwaar lichamelijk werk of veel stress bouwen de rugspieren ongemerkt steeds meer spanning op.

Wat bevordert het herstel?

De klachten gaan vaak na enkele dagen vanzelf over. Soms duurt het meer dan twee weken voordat u enige verbetering opmerkt. Voor uw verkrampte spieren is het goed om in beweging te blijven. Pijnstillers kunnen de eerste dagen helpen om de pijn te verlichten, zodat u makkelijker kunt bewegen. Uw houding is in de herstelperiode ook van belang: draai niet vanuit de onderrug, buk of til als u dat niet kunt vermijden vanuit uw knieën en verander regelmatig van houding.

Wat te doen bij lage rugpijn

Hoe kunt u lage rugpijn voorkomen?

De rugspieren houden van afwisseling. Een stukje wandelen tussen al dat zitten helpt al. Ook het maken van kleine bewegingen tijdens het zitten, bijvoorbeeld met uw bekken kantelen of uw schouders draaien, houdt de spieren actief. Sporten zoals wandelen of zwemmen helpen om uw rug in goede conditie te houden.

Welke hulpmiddelen helpen bij lage rugpijn?

Een cold/hotpack helpt om uw rug warm te houden. Door de warmte ontspannen de verkrampte spieren zich. Hierdoor neemt het stijve gevoel in uw rug af. Bovendien bevordert het de bloedcirculatie, waardoor de spieren zich sneller kunnen herstellen.

Vorige pagina: Wat is ischias?
Volgende pagina: Hoe behandel je buikgriep?