Wat te doen tegen buikpijn?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat te doen tegen buikpijn?

Buikpijn kan verschillende redenen hebben. Er kan sprake zijn van menstruatie, te veel gegeten hebben of gewoon een prikkeling van de darmen. Daarnaast zijn er ook oorzaken die wat erger zijn. Denk hierbij aan blindedarmontsteking, nierstenen etc.

Om van uw maagklachten af te komen adviseren wij Maaloxs maagtabletten.

Hoe kom je van buikpijn af?

Buikpijn gaat vaak naar een paar dagen rusten over. Hierbij gaat het niet om een erge situatie. Wat kan helpen tegen buikpijn is het letten op je voeding. Vaak zit er iets in voeding waardoor de darmen of de maag van streek raakt. Daarnaast is het slim om je buik warm te houden en te masseren.

Zoethoutwortel of kamillebloem zijn kruiden die ook verlichting kunnen bieden bij buikpijn. Wanneer er sprake is van buikpijn na operatie kan het zijn dat het aan de wond ligt of dat er iets niet helemaal goed zit. Raadpleeg dan de dokter.

Wat te doen tegen buikpijn?

Hoe bestrijd je buikpijn?

Om buikpijn snel te bestrijden is het van belang sommige spullen op voorraad te hebben. Wanneer er sprake is van wondjes die lekken of niet goed dicht gaan is het handig om gaaskompres bij de hand te hebben. Gaaskompres houdt de wond schoon en zorgt ervoor dat de wond niet verder ontstoken raakt.

Om het kompres vast te maken moet je beschikken over de juiste pleister. Neem de pleisterdispenser Salvequick. Deze heeft alle soorten en maten pleisters voor het juiste geval.

Vorige vraag: Wat doe je tegen een verzwikte enkel?

Volgende vraag: Vinger tussen de deur, wat nu?