Wat zijn de basisregels van EHBO?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat zijn de basisregels van EHBO?

Zorg er altijd voor dat u een EHBO-koffer in bezit heeft, waarmee u snel en doelmatig eerste hulp kunt verlenen.

  Aanbieding!
  EHBO-koffer A

  EHBO-koffer A

  Deze zeer uitgebreide EHBO-koffer A is de meest verkochte EHBO-koffer.
  Hij is geschikt voor de meeste bedrijven, scholen en verenigingen.
  Vanaf 25 personen
  . Afmetingen: 44,5 x 32 x 15 cm

   63,12
   71,95
  incl. 6% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Waar staat EHBO voor en wat is eerste hulp?

EHBO staat voor: ‘Eerste Hulp Bij Ongelukken’. Eerste hulp is spoedeisende zorg voor letsels of plotselinge ziekte voordat medische noodhulp beschikbaar is. De eerstehulpverlener op de werkplek of thuis is iemand die is getraind in de basisregels van EHBO, waarbij hij of zij een beperkte hoeveelheid apparatuur gebruikt om een ​​beoordeling en interventie uit te voeren in afwachting van de aankomst van de hulpdiensten. 

Wat zijn de basisregels van EHBO?

Wanneer u wordt geconfronteerd met een mogelijk levensbedreigende situatie, is het belangrijk om kalm te blijven en deze stappen voor noodmaatregelen te volgen voordat u naar een slachtoffer gaat. 

 • Beoordeel de situatie. Evalueer het gebied voordat u in actie komt. Als het onveilig is of onveilig wordt, verwijder uzelf dan meteen van de plek!
 • Verplaats het slachtoffer alleen als het absoluut noodzakelijk is.
 • Als een persoon in contact is gekomen met elektriciteit, raak het slachtoffer dan NOOIT aan tot de bron van elektriciteit is uitgeschakeld.
 • Controleer de vitale functies van het slachtoffer (o.a. de hartslag, ademhaling, temperatuur en bloeddruk).
 • Alarmeer de hulpdiensten of activeer het noodactieplan voor uw faciliteit.
  Het is hierbij erg belangrijk dat de vraag om hulp zo snel mogelijk kan worden gestuurd en dat u hierbij duidelijk vermeld waar de hulpdiensten nodig zijn en wat de toestand van het slachtoffer is.
 • Als het slachtoffer niet ademt, begin onmiddellijk met reanimatie. Als het slachtoffer ademt, zorg dan voor een open luchtweg en blijf zijn of haar toestand opvolgen.
 • Zorg ervoor dat de ambulance gemakkelijk en snel ter plaatse kan komen, door bijvoorbeeld iemand op de uitkijk te sturen.

Wat zijn de basisregels van EHBO

Waarom zijn de basisregels EHBO belangrijk?

De basisregels EHBO biedt mensen een training waarbij men in staat is een ​​gewonde of zieke persoon te assisteren tijdens verschillende noodsituaties. Kennis van EHBO of het volgen van een EHBO-training komt ten goede aan de individuen zelf, ongeacht of een noodsituatie hen rechtstreeks beïnvloedt of zich voordoet op het werk. Iedereen kan baat hebben bij EHBO-kennis en -training, maar het is een nog groter voordeel voor diegenen die werken of leven met mensen die speciale aandacht of behandeling vereisen, zoals kinderen, oudere personen, enz. 

Producten van toepassing bij eerste hulp

Een EHBO-koffer kan heel handig zijn in noodsituaties en bij het toepassen van eerste hulp. Bestel uw koffer vandaag voor 15:00 uur en ontvang hem morgen (€ 4,95 verzendkosten onder de € 50,-). Vanaf € 50 wordt uw bestelling gratis verzonden. Bovendien is betaling per factuur mogelijk voor bedrijven en verenigingen.

Vorige vraag: Verschil tussen EHBO en BHV

Volgende vraag: Wat is een burgerhulpverlener?