Wat zijn HACCP richtlijnen?
Komt u als eigenaar van een horeca gelegenheid of als bedrijf in aanraking met het verwerken, bereiden, behandelen, verpakken, de distributie of het vervoeren van levensmiddelen? Dan moet u voldoen aan de HACCP richtlijnen.
Om altijd te voldoen aan de HACCP richtlijnen raden wij onze HACCP Horeca EHBO-koffer aan.
EHBO-koffer Horeca HACCP
Deze EHBO-koffer Horeca (HACCP) is speciaal voor de horeca of keuken en bevat alles wat in deze omgeving gewenst is.
Afmetingen: 32 x 22 x 13 cm
In winkelwagen
De HACCP richtlijnen
HACCP regels staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is een risico-inventarisatie betreft voedselveiligheid. Vanuit de Europese Unie is vastgesteld dat elk bedrijf dat zich bezighoudt met levensmiddelen moet voldoen aan de HACCP regelgeving, om het risico op besmetting zoveel mogelijk te elimineren.
Hygiëne
Een belangrijk aspect is de hygiënecode horeca, waarin het registreren en bewaken van vries- en koelcellen verplicht is. Maar ook als het gaat om de hygiëne en veiligheid van de werknemers. Denk daarbij aan het gebruik van de juiste pleisters en werknemers in het bezit van een BHV diploma.
Hoe voldoet u aan de regelgeving?
U kunt via een checklist op internet zien of u voldoet aan de HACCP eisen. De richtlijnen zijn onderverdeeld in zeven kernpunten:
1. Inventarisatie mogelijke risico’s
2. Waar risico’s kunnen worden voorkomen
3. Kritieke grenzen aangeven
4. Het bewaken van de risico’s
5. Acties om veiligheid te herstellen
6. Terugkomend controlemoment
7. Bijhouden van registratie
Vorige vraag: Is een EHBO-koffer verplicht voor mijn bedrijf?
Volgende vraag: Wat is de hygiënecode voor de horeca?