Driekante doek

  Mitella

  Mitella

  Een mitella (driekante doek) wordt gebruikt om steun en rust te bieden aan een arm of schouder die gekneusd of gebroken is. Afmetingen: 96 x 96 x 136 cm

   0,22
  incl. 6% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

 

De driekante doek, ook wel mitella genoemd, is een veelal wit katoenen doek met de afmetingen; 96 x 96 x 136 cm. In de meeste verbanddozen zult u zo’n doek aantreffen, omdat het noodzakelijk is bij het verlenen van de eerste hulp.

Waar dient de driekante doek voor?

Een driekante doek geeft steun en rust aan de gehele arm. Deze steun en rust kan noodzakelijk zijn na een kwetsuur, zoals een kneuzing of een botbreuk. dit hoeft niet per se in de pols of hand te zijn. Ook de elleboog, bovenarm en het sleutelbeen vallen onder de gehele arm.

Afhankelijk van het gekwetste lichaamsdeel kan de doek gevouwen worden in een brede das, als het om een blessure van de elleboog, bovenarm of het sleutelbeen gaat of een mitella als het om de onderarm, pols of hand gaat.

Driekante doek EHBO-koffer.nl

Hoe gebruik je een driekante doek?

Zoals hierboven al vermeld staat is dit afhankelijk van de blessure. Betreft het een kwetsuur aan de onderarm dan is de volledige onderarm in de doek hangen de beste methode om er rust en steun mee te garanderen. Gaat het om de bovenarm dan volstaat een brede das, waarin de pols rust op de gevouwen doek.

In alle gevallen geldt dat de knoop van de doek gelegd moet worden aan de gezonde kant. De doek loopt dus zijwaarts over het lichaam heen, naar de nek en schouders toe van het gezonde deel van het lichaam.