Isolatiedeken

 

Elke EHBO’er heeft een uitgebreide EHBO-koffer. Een koffer met daarin materialen die noodzakelijk kunnen zijn tijdens het bieden van de eerste hulp bij ongelukken. Deze koffer bevat vaak niet alleen de standaard materialen zoals pleisters, verbanden, verbandschaar, ontsmettingsmiddel en een driekante doek, maar ook een isolatiedeken.

Wat is een isolatiedeken?

Een isolatiedeken is goud/zilveren deken van aluminiumfolie, zonder houdbaarheidsdatum. De doek is multifunctioneel en zeer compact verpakt, zodat hij in een EHBO-koffer past. Uitgevouwen kan de deken gebruikt worden om een slachtoffer warm te houden/krijgen.

Hoe moet het gebruikt worden?

Wanneer u de deken uit de verpakking haalt, ziet u een zilveren en een gouden zijde. Beide kanten hebben een zeer belangrijke functie.
Wanneer u de gouden kant van de deken tegen het lichaam aan zit voorkom je oververhitting. Legt u echter de zilveren kant tegen het lichaam aan dan voorkomt u onderkoeling. Bijvoorbeeld een drenkeling is hier mee gered. De deken houdt de lichaamstemperatuur vast, waardoor de drenkeling dus niet nog verder kan af koelen, maar langzaam weer op temperatuur kan komen.

Een isolatiedeken redt levens

De juiste spullen in een EHBO-koffer redden dus levens en het is absoluut geen overbodige luxe om een isolatiedeken aan te schaffen.

Wat klanten over EHBO-koffer.nl zeggen:

Margriet van Dijk

snelle levering voor een goede volledige EHBO koffer met daarbij ook een nuttige ring met info hoe te handelen in EHBO situaties.

Michael Numan

Prima info op de site. Bestelling was de volgende dag al binnen en netjes verpakt. Inhoud EHBO tas is volledig en materiaal dat voorlopig nog 4 jaar aan de houdbaarheid voldoet. Zeer tevreden over de service EHBO-koffer.nl is zeker aan te raden.