Jodium

  Aanbieding!
  Betadine jodium

  Betadine jodium

  Betadine jodium is een kindvriendelijke desinfectant die niet prikt. Voor snij-, schaaf- en brandwonden. Inhoud: 30 ml of 120 ml

   5,35
   5,35
  incl. 6% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

 

In de volksmond noemen we het Jodium maar eigenlijk heet het Povidonjood. Povidonjood (of Jodium) bestrijdt bacteriën, schimmels en virussen en is daarom een belangrijk onderdeel van wondverzorging en mag niet ontbreken in een EHBO koffer. Jodium heeft een roodbruine kleur. Zolang de kleur op de huid aanwezig is, dan is de vloeistof zijn werk aan het doen. Zodra de kleur is verdwenen, is de ontsmettende werking ook uitgewerkt.

Wanneer gebruik je jodium?

Jodium gebruikt u om wondjes, zoals schaaf- en snijwonden, te ontsmetten. Het wordt vooral gebruikt bij open wonden, om de huid te ontsmetten, maar tevens ook te beschermen tegen bacteriën. U brengt het aan nadat de wond is schoongespoeld (indien mogelijk) en is gedroogd. Jodium mag niet in contact komen met slijmvliezen en is alleen geschikt voor uitwendig gebruik.

Jodium

Hoe gebruik je jodium?

Jodium mag niet rechtstreeks worden aangebracht. Gebruik een droog gaasje, vouw dit een paar keer dubbel en druppel hier de ontsmettende vloeistof op. U kunt ook een stukje zwachtel met een verbandschaar afknippen en hiervoor gebruiken. Dep vervolgens de vloeistof op de wond. Neem hier ook de huid om het wondje bij mee. Vervolgens kunt u een nieuw gaasje om de wond af te dekken en verder te verbinden.