Verschil EHBO-koffers

>> Welke koffer heeft u nodig? –> Gebruik onze Branche-zoeker links in de zijbalk. Of doe in 1 minuut onze Keuzehulp EHBO-koffers.

Voor veel situaties hebben wij specifieke koffers. Daarnaast hebben we drie algemene EHBO-koffers: EHBO-koffer A, EHBO-koffer B en de BHV-koffer.

Hieronder wordt kort uitgelegd wat het verschil is tussen de drie koffers. In dit overzicht kunt u tevens de specificaties en inhoud van de koffers eenvoudig vergelijken.

Verschil EHBO-koffer A, B & BHV

Aantal personen
EHBO-koffer A – 50 personen
EHBO-koffer B – 25 personen
BHV-koffer – 50 personen

EHBO-koffer A – € 57,35
EHBO-koffer B – € 44,50
BHV-koffer –  € 48,95

Afmeting koffer
EHBO-koffer A 44,5 x 32 x 15 cm
EHBO-koffer B 32 x 22 x 13 cm
BHV-koffer 32 x 22 x 13 cm

Voor de beeldvorming vindt u hieronder een afbeelding met al onze EHBO-koffers met bijbehorende afmetingen, zodat u kunt vergelijken en het verschil beter kunt zien:

Overzicht formaten EHBO-koffers met afmetingen

Inhoud

EHBO-koffer A en EHBO-koffer B bevatten vrijwel dezelfde inhoud, maar EHBO-koffer A bevat meer aantallen en varianten van hetzelfde product (bijvoorbeeld 3 verschillende maten snelverband in koffer A t.o.v. 2 maten snelverband in koffer B). Bekijk het overzicht om de inhoud eenvoudig te vergelijken.

Het verschil tussen de EHBO-koffer A, EHBO-koffer B en de BHV-koffer is dat de BHV-koffer meer gevarieerde producten bevat. EHBO-koffer A en B bevatten meer algemene producten zoals verbandjes en gaasjes. Onze BHV-koffer heeft daarnaast ook producten zoals hechtstrips, een reddingsdeken en vingerbobs.

Hoeveel koffers heeft u nodig?

Dit is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, vereniging of school:

• Elke unit (een verdieping, apart gebouw of ruimte) heeft een eigen koffer nodig.
  • Binnen 30 seconden moet de koffer bereikbaar zijn.
  • Ook belangrijk: Controleer elk half jaar en vul bij.

Enkele voorbeelden:

Klein kantoor: 4 aparte kantoorruimtes op één verdieping met maximaal 25 werknemers/klanten. Eén EHBO-koffer B is voldoende.

Groot kantoor: verschillende kantoren verdeeld over verschillende verdiepingen. Per verdieping heeft u één EHBO-koffer nodig, tenzij er meer dan 50 personen op één verdieping werken. Ga dan voor twee of meer EHBO-koffers, afgestemd op het aantal aanwezige medewerkers/klanten.

Groot kantoor met horeca: zie hierboven aangevuld met een EHBO-koffer Horeca voor in de keuken.

School: per verdieping minstens één EHBO-koffer A. Deze moet binnen 30 seconden bereikbaar zijn. Is dat niet het geval? Ga dan voor meerdere koffers zodat u aan deze regel kunt voldoen. Neem een EHBO-koffer Horeca voor in de keuken en een EHBO-koffer Sport voor in de gymzalen.

In onderstaande tabel staat hoeveel EHBO-koffers u nodig heeft per aantal medewerkers. Kijk daarnaast ook nog naar het aantal units en bepaal daarna het aantal koffers dat u nodig heeft.

Administratieve en commerciële activiteiten
1-50 Medewerkers1 EHBO-koffer B
51-300 Medewerkers1 EHBO-koffer A
301-600 Medewerkers2 EHBO-koffer A
Elke 300 medewerkers extra1 EHBO-koffer A meer
Productie-, verwerkings- en vergelijkbare bedrijven
1-100 Medewerkers1 EHBO-koffer Industrie
101-200 Medewerkers2 EHBO-koffer Industrie
Elke 100 medewerkers extra1 EHBO-koffer Industrie meer
Bouwplaatsen en bouwplaats achtige voorzieningen
1-10 Medewerkers1 EHBO-koffer voor de Bouw
11-50 Medewerkers2 EHBO-koffer voor de Bouw
Elke 50 medewerkers extra1 EHBO-koffer voor de Bouw meer

Verschil EHBO-koffers afmetingen

Tot slot: een tip

Een goede tip is om niet te denken “Wat is verplicht voor ons?”, maar “Wat zouden wij nodig kunnen hebben?” Uiteindelijk is het uw organisatie met uw medewerkers, klanten, leden of scholieren en wilt u zelf goed voorbereid zijn.

Toch nog vragen over welke koffer u nodig heeft? Bel 085-4019364 of Mail naar klantenservice@ehbo-koffer.nl.

EHBO-koffer A

Deze zeer uitgebreide EHBO-koffer A is de meest verkochte EHBO-koffer. Hij is geschikt voor de meeste bedrijven, scholen en verenigingen. Afmetingen: 44,5 x 32 x 15 cm

EHBO-koffer B

De EHBO-koffer B bevat alle benodigde artikelen voor een kleine organisatie of vereniging. Tot 25 personen is dit een perfecte koffer. Afmetingen 32 x 22 x 13 cm

Verbanddoos bedrijf

BHV-koffer

BHV koffer met Oranje Kruis certificaat. Speciaal voor BHV’ers. Deze BHV-koffer is goedgekeurd volgens de laatste richtlijnen van het Oranje Kruis (2016). Afmetingen: 32 x 22 x 13 cm.