Verschil EHBO-koffers

>> Welke koffer heeft u nodig? –> Doe in 1 minuut onze Keuzehulp EHBO-koffers

Er is veel onduidelijkheid over wat het verschil is tussen EHBO-koffers. Vind hier een kort overzicht met de verschillen:

Verschil EHBO-koffer A & B

EHBO-koffer A heeft dezelfde inhoud als EHBO-koffer B, maar heeft iets meer verbandartikelen zoals:

• Extra steunwindsels
  • Extra mitella’s
  • Meer desinfectant
  • Extra metalline kompressen
  • Extra gaasjes & snelverbanden

Daarnaast heeft EHBO-koffer A meer inhoud waardoor u ook extra (eigen) EHBO-artikelen kunt opbergen.

Voor wie?
Beide koffers zijn uitermate geschikt voor de meeste organisaties. De EHBO-koffer A heeft iets meer items en is aan te bevelen voor grotere ruimtes of organisaties. De EHBO-koffer B wordt veel gebruikt door kleinere organisaties of per unit (tot 25 personen).

Prijs & Afmetingen
De EHBO-koffer A (€ 53,28) is qua afmetingen aanzienlijk groter dan de EHBO-koffer B (€ 42,50) en BHV koffer (€ 46,82). Koffer A is 44,5 x 32 x 15 cm, terwijl de andere twee 32 x 22 x 13 cm zijn. Dit bepaalt ook mede de hogere prijs van de EHBO-koffer A. Er zit meer in en daarom is hij ook groter.

Verschil EHBO-koffer en BHV-koffer

Wij verkopen ook een BHV-koffer. Deze wordt vaak aangeschaft door BHV’ers binnen een organisatie. De inhoud hiervan verschilt van onze EHBO-koffer A en B in het volgende:

• Minder verbandmiddelen, zoals: Gaasjes, drukverbanden, snelverbanden, watten & kompressen.
  • Extra items, zoals: Pleisters, Gazofix-tape, reddingsdeken, zwaluwstaartjes & tekenpincet.

Voor wie?
De BHV-koffer heeft dus een zeer uitgebreide inhoud en deze BHV-koffer is door het Oranje Kruis speciaal goedgekeurd voor breed gebruik in organisaties. Deze koffer is geschikt indien u denkt dat in uw situatie de standaard verbandmiddelen minder nodig zullen zijn en u meer behoefte heeft  aan de ‘extra items’.

Prijs & Afmetingen
De BHV-koffer en de EHBO-koffer B zijn even groot (32 x 22 x 13 cm). De BHV-koffer heeft een iets grotere varietëit aan artikelen maar minder verbandmiddelen.  De EHBO-koffer A (€ 53,28) is qua afmetingen (44,5 x 32 x 15 cm) groter dan de koffer B (€ 42,50) en BHV koffer (€ 46,82).

Tot slot: een tip

Een goede tip is om niet te denken “Wat is verplicht voor ons?”, maar “Wat zouden wij nodig kunnen hebben?” Uiteindelijk is het uw organisatie met uw medewerkers, klanten, leden of scholieren en wilt u zelf goed voorbereid zijn.

Toch nog vragen over welke koffer u nodig heeft? Bel 085-4019364 of Mail naar klantenservice@ehbo-koffer.nl.

EHBO-koffer A

Deze uitgebreide EHBO-koffer A is de meest verkochte EHBO-koffer. Hij is geschikt voor de meeste bedrijven, scholen en verenigingen.

ex. % btw

Verbanddoos bedrijf

BHV-koffer

Gevulde koffer speciaal samengesteld voor de BHV’er. Deze BHV-koffer is goedgekeurd volgens de laatste richtlijnen van het Oranje Kruis (2016).

ex. % btw

Deze pagina is gecontroleerd door vrijwilligers van EHBO-vereniging Stede Broec.