EHBO-koffer voor basisschool

Een EHBO-koffer voor basisschool is wettelijk verplicht voor alle basisscholen. Op deze adviespagina vindt u meer informatie over de wettelijke vereisten voor EHBO op school, krijgt u advies over welke EHBO-koffer het meest geschikt is voor basisscholen en geven wij handige tips en voorbeelden.

Het advies op deze pagina is o.a. geschikt voor onderstaande situaties en locaties:

 • Basisschool
 • Basisonderwijs
 • Kleuterklas
 • Lagere school

Voor basisscholen adviseren wij de uitgebreide Verbanddoos School. Deze hebben wij speciaal samengesteld voor gebruik op scholen.

Heeft u ook al eens gedacht aan deze EHBO-spullen als aanvulling op de EHBO-doos voor de basisschool?

 

Wij geven u hier een advies, maar wellicht is er behoefte aan meer artikelen. U dient zelf in te schatten welke artikelen er in uw situatie nodig kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn oogspoeling, brandwonden kompressen, extra horeca-pleisters of bijvoorbeeld coldpacks.

Hoeveel EHBO-koffers heeft u nodig?

Elke school is op te delen in ‘units’. Een unit is een aparte ruimte/afdeling/gang en elke unit heeft een eigen EHBO-koffer nodig. Stel dat uw school twee kleine vleugels en 1 keuken heeft, dan hoort er op alle drie de plekken een EHBO-koffer aanwezig te zijn.

EHBO-regels

 • 1 koffer per unit – Per unit (aparte ruimtes, gebouwen of verdiepingen) wordt 1 EHBO-koffer geadviseerd.
 • Bereikbaarheid – Koffers moeten binnen een unit binnen 30 seconden te bereiken zijn en op ooghoogte hangen.
 • Controle – Controleer de koffer elk half jaar. Na gebruik moet deze zo snel mogelijk weer aangevuld worden.  

Waarom bij EHBO-koffer.be bestellen?

 • Altijd het juiste advies voor elke branche
 • Voor deze verbanddoos geldt een gratis levering
 • Voor 15:00 uur besteld, morgen bezorgd
 • Bedrijven kunnen achteraf betalen per factuur
 • Snelle en vakkundige klantenservice 

 

Wilt u advies over wat voor uw (basis)school het meest geschikt is? Neem dan contact met onze klantenservice op. Ook kunnen wij voor u een offerte maken indien u een grote hoeveelheid wilt bestellen. Mail hiervoor ook naar klantenservice@ehbo-koffer.be.


Wettelijke verplichtingen EHBO Basisschool

Alle basisscholen zijn per wet verplicht om een passende EHBO-voorziening te hebben. Er zijn echter geen specifieke regels opgesteld met betrekking tot de inhoud, vandaar dat wij voor scholen de Verbanddoos School aanraden omdat deze erg volledig is.

EHBO-koffer voor basisschool

Inhoud Verbanddoos basisschool

In onze Verbanddoos School vindt u altijd een kleurenwijzer. Door middel van de draaischijven kunt u snel en makkelijk terugvinden bij welke verwonding u welke behandeling toepast. Bij een schaafwond is het advies bijvoorbeeld om eerst het grind te verwijderen met een pincet, daarna de wond te ontsmetten met een desinfectant, een gaasje knippen met een veilige verbandschaar en de schaafwond afdekken met een niet verklevend kompres. Al deze EHBO-middelen treft u aan in onze zeer complete EHBO-koffer voor de basisschool.

Zoekt u een EHBO-koffer voor middelbare school of misschien een verbanddoos voor vakantie? Hier hebben we ook advies voor.


✅ Wilt u een offerte aanvragen? Dit kan alleen voor EHBO-koffers. Vul hiervoor het formulier hieronder in en geef zo goed mogelijk aan wat u in de offerte wilt zien. Voor lagere aantallen koffers (< 5) geldt echter over het algemeen geen aangepaste prijs.

  Uw naam

  Uw e-mailadres

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Geef hieronder aan waar u een offerte voor wilt. Indien u advies wilt, geef dan ook het aantal medewerkers en de bedrijfsactiviteiten op.