Verplichte Inhoud EHBO-koffer

Wilt u weten wat de verplichte inhoud is van een EHBO-koffer? Op deze pagina leest u alles over:

• De verplichte inhoud van EHBO-koffers
  • Het controleren en navullen van uw koffers
  • Het bestellen van complete koffers, de inhoud van de koffers en verbandmiddelen
  • Advies per branche

Zelf uw EHBO-koffer controleren en aanvullen? Wij raden aan om dit minimaal 1 x per half jaar te doen aan de hand van onze Checklist. U kunt ook direct losse verbandmiddelen bestellen in onze webshop.

–> Welke EHBO-koffer heeft u nodig? –> Doe in 1 minuut onze EHBO-Keuzehulp!

Verplichte inhoud van EHBO-koffers

Er is vaak veel onduidelijkheid over wat er in een EHBO-koffer hoort te zitten. Het Oranje Kruis heeft verschillende richtlijnen opgesteld over wat de aanbevolen inhoud van een EHBO-koffer moet bevatten. Het zijn echter richtlijnen dus er is geen exact voorgeschreven inhoud. Onderin deze pagina vindt u de complete inhoud van onze gekeurde BHV-koffer. Hiermee zullen de meeste organisaties kunnen voldoen aan de ARBO wetgeving.

Alleen een koffer of ook extra EHBO-artikelen?

U moet voor uw organisatie zelf bepalen of er naast de EHBO-koffer nog extra verbandmiddelen nodig zijn. Voor veel organisaties zijn onze EHBO-koffers geschikt, maar soms zullen er extra flessen oogspoeling, coldpacks, reddingsdekens of verbandmiddelen nodig zijn.

De stelregel om uw ‘risico-profiel’ te bepalen is: Bied ik geschikt EHBO-materiaal voor mijn werknemers, klanten of gasten? Indien u kunt aantonen dat u over een goede EHBO-uitrusting voorziet, dan valt u nooit iets te verwijten.

Wij maken onderscheid tussen 5 verschillende situaties:

– Op School of Kinderopvang
– Thuis
– Op Werk / bij Vereniging / in Winkel
– Op de sportvereniging
– In de Horeca

Zie ook de Inhoud EHBO-koffer in België.

De inhoud is telkens speciaal afgestemd voor elke situatie. Per situatie/branche kan de inhoud indien gewenst worden aangevuld.

Minimaal vereiste inhoud EHBO-koffer

Hieronder staat de inhoud van onze BHV-koffer zoals die omschreven is door het Oranje Kruis in de richtlijn van 2016. Het wordt (vooral op school, in horeca en op werk) aangeraden om een aparte pleisterdispenser op te hangen aangezien pleisters vaker gebruikt worden.

Inhoud BHV koffer

Goedgekeurd volgens het laatste richtlijnen van Oranje Kruis (2016, certificeringsnummer VD 55-38).

De BHV koffer bevat onderstaande artikelen:

Inhoud speciaal voor de BHV-er

1 x Reddingsdeken goud/zilver
1 x Safe kiss beademingsdoekje
2 x Gazofix (rekbaar fixatiewindsel) 8 cm x 4 m
2 x Leukostrip (zwaluwstaartjes) 4 cm x 38 mm
1 x Tekenpincet

Algemene EHBO-artikelen

1 x Desinfectant 30 ml
2 x Driekante doek (mitella)
1 x Pleisterstrip 6 cm x 1 m
1 x Rol hechtpleister 2,5 cm x 5 m
1 x Splinterpincet 8 cm RVS
1 x Stroomdiagram
1 x Vingerbobs á 5 stuks
1 x Verbandschaar 14 cm RVS
3 x Vinyl handschoenen per paar verpakt
1 x Zak (wond)pleisters 30 stuks

Algemene verbandartikelen

2 x Elastisch hydrofiele zwachtel 6 cm x 4 m
4 x Gaaskompres 5 cm x 7,5 cm (1/16) cm steriel
4 x Gaaskompres 10 cm x 10 cm steriel
5 x Metalline kompres 10 cm x 12 cm
4 x Snelverband 10 cm x 12 cm gerold (nr. 3)
3 x Wondsnelverband 6 cm x 8 cm plat model
1 x Universeel (steun)windsel 8 cm x 5 m

Overige punten van aandacht

• Per ‘unit’ hoort er 1 EHBO-koffer te zijn. Werkplaats & kantoor zijn bijvoorbeeld twee verschillende units.
  • Een EHBO-koffer dient binnen 30 seconden bereikbaar te zijn.
  • Controleer de koffer minstens 1 x per half jaar en vul hem aan.
  • Controleer ook de houdbaarheid van de EHBO-artikelen.

Op EHBO-koffer.nl kunt u voor elk type EHBO-koffer de volledige Inhoud nabestellen. Volg hiervoor de links hierboven of kijk bij Inhoud EHBO-koffers.

Verwante termen

Verplichte Inhoud EHBO-doos, Verplichte Inhoud EHBO-koffer, Verplichte Inhoud EHBO-tas, Verplichte Inhoud Verbanddoos, Verplichte Inhoud Verbandkoffer, Verplichte Inhoud EHBO-trommel, Verplichte Inhoud EHBO-kit.