Inhoud EHBO-koffer in België

In het verleden werd de inhouden wettelijk bepaald door het ARAB (Algemeen reglement voor de arbeidsbescherming) waarbij de arbeid in 3 categorieën werd verdeeld en per categorie een specifieke inhoud werd verplicht. Verbandkoffers worden in België nog heel vaak op dezelfde manier gevuld, hoewel er geen wettelijk verplichting meer bestaat om deze inhouden te handhaven.

–> Welke EHBO-koffer heeft u nodig? –> Doe in 1 minuut onze EHBO-Keuzehulp!

De verbanddozen op EHBO-koffer.be bevatten voornamelijk dezelfde inhoud als voorheen verplicht was. Het ARAB geeft nog wel advies m.b.t. de Eerste Hulp.

In onze webshop hebben wij verschillende variaties van de inhoud van verbanddozen, bijvoorbeeld:

Verplichte samenstelling verbanddoos in België

Momenteel is dus geen vaste inhoud van verbanddozen meer verplicht. Werkgevers bepalen zelf (vaak in overleg met preventieadviseur/arbeidsgeneesheer) welke inhoud de verbanddoos moet bevatten in België. Hierbij wordt rekening gehouden met het aantal werknemers, het type onderneming, het risico op ongevallen, de aard van de mogelijke verwondingen.

ARAB bepaalt wel dat er de Belgische verbanddoos een basisinhoud moet bevatten die dan wordt aangevuld op basis van de uitgevoerde risico-analyse of aard van de onderneming. In ondernemingen die zijn onderverdeeld in verschillende locaties moet minstens één verbandtrommel per arbeidsplaats ter beschikking zijn.

Wat klanten over EHBO-koffer.nl zeggen:

Claudia De Koning

Eenvoudige maar heel duidelijke webshop. Snelle levering! EHBO koffer ziet er top uit! De andere producten waren netjes verpakt. EHBO-koffer.nl is zeker aan te raden!

Remy Paulus

Een goed product en zeer correcte service en een super snelle levering. Wat wil je nog meer? Wij zijn enthousiast over dit bedrijf.